Cauta

Groparul Rusiei. Regimul Putin e pe ducă!

Doar orb să fii să nu vezi că Vladimir Putin nu mai are nimic de câștigat în Ucraina, e mai izolat internațional decât Ceaușescu la bătrânețe, puținii aliați pe care îi mai are se leapădă de el. Și își va îngropa țara în cel mai scurt timp.

Sute de mii de bărbați au fugit din  Rusia de la decretarea mobilizării „parțiale”, peste 260.000, potrivit Novaia Gazeta Evropa. Putin poate să-i oprească la graniță, dar e limpede că nu mai are susținerea populației. Nici nu mai are cum. De ce ar vrea rușii să meargă la măcel din cauza ambițiilor bolnave ale unui președinte care vrea să reînvie Imperiul Sovietic cu orice preț?

Rușii care își sacrifică viețile în Ucraina „își spală toate păcatele” – așa a glăsuit Patriarhul Kiril. Propagandistul în sutană n-are frică de mânia lui Dumnezeu: Putin și clica lui s-au împovărat de păcate, nu tinerii aduși cu forța pe câmpul de luptă.

Armata rusă a pierdut zeci de mii de soldați și ofițeri în șapte luni de război. Carnea de tun nu înseamnă succes militar.Contraofensiva ucraineană din septembrie e eliberat orașe și regiuni și a decimat trupele de voluntari(și mercenari) trimise de Putin. Rusia rămâne fără oameni apți să țină o armă în mână, să conducă tancuri și să piloteze avioane.

Nu mai are tehnologia de generație nouă să lovească Ucraina. Nimeni nu îi oferă echipamente sofisticate pentru rachete, cu atât mai puțin China. Beijingul nu mai este un prieten al Moscovei și nici nu are de gând să-i sprijine „operațiunea specială”.

Ce-o să mai facă Putin  în continuare? O să mâne adolescenții în bătaia mitralierelor așa cum a făcut-o Hitler în ultimele zile de putere?

Kremlinul emite minciuni și dezinformări. Rusul de rând nu cunoaște ce se întâmplă în teatrul de operațiuni. Ofițerii transmit superiorilor ierarhici rapoarte care contrazic realitatea. Marele Șef probabil că o știe, dar o ține ascunsă pentru că altfel riscă să fie măturat de pe tron. Dar asta se va întâmpla, inevitabil.

Numai că Vladimir Putin nu acceptă înfrângerea, merge până la capătul unui drum înfundat. În tradiția dictatorilor sovietici, de la Stalin încoace, nu-i pasă câți ruși vor mai muri în Ucraina, ba chiar amenință cu armele nucleare. După el, poate să vină apocalipsa.

Nu e prost. Simte că sfârșitul regimului său se apropie. Adulmecă mânia populației, nu mai este susținut decât de un grup de potentați de teapa lui. Este principala piesă dintr-o mașinărie infernală care se strică treptat.

Obsedat,  a căutat ani în șir un război cu Occidentul, a provocat pe toată lumea, a ajuns cel mai hulit politician de pe planetă, doar ca nimeni să nu-i stea în cale.  A pierdut meciul – evident că lucrurile astea n-aveau cum să se termine bine. Un paria patologic.

Sfidează și amenință, dar e un leu de mucava. Poate că marea lovitură o va încasa acasă, pentru că acolo și-a mutat războiul. O merită. Pur și simplu rușii își dau seama că stăpânul de la Kremlin îi duce la pieire cu biciul. Le îngroapă țara, o distruge. Atunci să vedem pe unde o să scoată cămașa.

Ultimele stiri

  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să acord vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Exit mobile version