AcasăPoliticaGroparul Rusiei. Regimul Putin e pe ducă!

Groparul Rusiei. Regimul Putin e pe ducă!

Doar orb să fii să nu vezi că Vladimir Putin nu mai are nimic de câștigat în Ucraina, e mai izolat internațional decât Ceaușescu la bătrânețe, puținii aliați pe care îi mai are se leapădă de el. Și își va îngropa țara în cel mai scurt timp.

Sute de mii de bărbați au fugit din  Rusia de la decretarea mobilizării „parțiale”, peste 260.000, potrivit Novaia Gazeta Evropa. Putin poate să-i oprească la graniță, dar e limpede că nu mai are susținerea populației. Nici nu mai are cum. De ce ar vrea rușii să meargă la măcel din cauza ambițiilor bolnave ale unui președinte care vrea să reînvie Imperiul Sovietic cu orice preț?

Rușii care își sacrifică viețile în Ucraina „își spală toate păcatele” – așa a glăsuit Patriarhul Kiril. Propagandistul în sutană n-are frică de mânia lui Dumnezeu: Putin și clica lui s-au împovărat de păcate, nu tinerii aduși cu forța pe câmpul de luptă.

Armata rusă a pierdut zeci de mii de soldați și ofițeri în șapte luni de război. Carnea de tun nu înseamnă succes militar.Contraofensiva ucraineană din septembrie e eliberat orașe și regiuni și a decimat trupele de voluntari(și mercenari) trimise de Putin. Rusia rămâne fără oameni apți să țină o armă în mână, să conducă tancuri și să piloteze avioane.

Nu mai are tehnologia de generație nouă să lovească Ucraina. Nimeni nu îi oferă echipamente sofisticate pentru rachete, cu atât mai puțin China. Beijingul nu mai este un prieten al Moscovei și nici nu are de gând să-i sprijine „operațiunea specială”.

Ce-o să mai facă Putin  în continuare? O să mâne adolescenții în bătaia mitralierelor așa cum a făcut-o Hitler în ultimele zile de putere?

Kremlinul emite minciuni și dezinformări. Rusul de rând nu cunoaște ce se întâmplă în teatrul de operațiuni. Ofițerii transmit superiorilor ierarhici rapoarte care contrazic realitatea. Marele Șef probabil că o știe, dar o ține ascunsă pentru că altfel riscă să fie măturat de pe tron. Dar asta se va întâmpla, inevitabil.

Numai că Vladimir Putin nu acceptă înfrângerea, merge până la capătul unui drum înfundat. În tradiția dictatorilor sovietici, de la Stalin încoace, nu-i pasă câți ruși vor mai muri în Ucraina, ba chiar amenință cu armele nucleare. După el, poate să vină apocalipsa.

Nu e prost. Simte că sfârșitul regimului său se apropie. Adulmecă mânia populației, nu mai este susținut decât de un grup de potentați de teapa lui. Este principala piesă dintr-o mașinărie infernală care se strică treptat.

Obsedat,  a căutat ani în șir un război cu Occidentul, a provocat pe toată lumea, a ajuns cel mai hulit politician de pe planetă, doar ca nimeni să nu-i stea în cale.  A pierdut meciul – evident că lucrurile astea n-aveau cum să se termine bine. Un paria patologic.

Sfidează și amenință, dar e un leu de mucava. Poate că marea lovitură o va încasa acasă, pentru că acolo și-a mutat războiul. O merită. Pur și simplu rușii își dau seama că stăpânul de la Kremlin îi duce la pieire cu biciul. Le îngroapă țara, o distruge. Atunci să vedem pe unde o să scoată cămașa.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.611 afisari

39 COMENTARII

  1. Toata stima , domnule Jacota ! Citesc articolul si Tache , Andrei Coman , Nicholas Cezar si Claudia Marcu ?

    • Valieu , ci palitura di osanda mi-ai tras , Jacota , diriect in miezu niuronului turbat ….. !!!

  2. Rusia trebuia să-și arate colții. Cred că e singura țară de pe glob dorită de toată lumea în special de SUA. Singura țară cu asemenea întindere atât terestră cât și cu multiple platforme continentale. De resursele naturale ale Rusiei ce să mai vorbesc.
    Așa că Rusia trebuia să mârâie, să arate că se păzește.

    • Jacota , aranjaz cu patronul sa te lase pe drumuri , mi-ai distrus toate cisternele cu k.kat care le-am varsat in National . Ce spun io acusica la Raion ? Precis ma baga sub prezidiu sa ma sodomizeze si sa ies pe targa cu sanse minime de reanimare…..

  3. Petru cel Mare a murit in 1725 , suferea de dureri de coloana , abcese si infectie a cailor urinare – pietre la rinichi . A condus Rusia de la 10 ani timp de 43 de ani ( 1682-1725 ). Din 1725 si pana astazi au trecut 297 de ani , lumea este intr-o continua schimbare , nu poti ramane impietrit in timp , altul este contextul politic international . Nu era si nu este mare filozofie de priceput .

  4. Am matele argasite di la samagon amestecat cu ulei di baie , nisi satana nu ma vria la smoala ……..

  5. Nu sant neaparat de lartea lui Putin dar articolul asta contine o gramada de informatii false. Daca tot scrieti macar faceti bine si verificati. Altfel contribuiti la mis informare. Este intentionat?

    • Sunt de LARTEA cui castiga , io nu contribui la concursul de MIS INFORMARE , nici intentionat , nici neintentionat …….hihihihihi

  6. E cât se poate de normal ca, după ce mărește teritoriul Federației Ruse prin incorporarea voluntară a Donbasului, Hersonului și Zhaporojiei – cele mai bogate teritorii ale Ukrainei, cetățenii ruși care continuă să folosească gazul și petrolul proprii mai pe nimica și au cereale precum și alte produse alimentare ieftine la discreție să nu mai vrea regimul Putin. Cine dorește un asemenea regim care mărește teritoriul țării și aduce prosperitate cetățenilor? Nimeni. Cel mai mult cetățenii ruși își doresc să intre în UE ca să le dea Unssula gaze la preț caviar și gândaci la desert.

    • SUNT TROLL-ul CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL zis KOSTEA SUGIUK , am o roaba de pseudonime , mai bagai o postare , poate imi reduce Raionu din pedeapsa …

    • Exact! Articolul ăsta e propagandă vestică; oare de unde a „luat” textul??? Ce să-ți zic bideu e fecioară și-și umple compatrioții de „binefaceri”….

  7. Baaa sunteti unii dintre voi,tampiti de-abinelea.Pai ce avem noi aici ?Un nenorocit de agent KGB-ist a ajuns sa ameninte ca distruge intrega omenire. Un nenorocit descreierat care a trimis la moarte sigura zeci de mii de rusi navalind peste o Tara pasnica,pe care o distruge pas cu pas,ucigand,ranind,deavalma oameni nevinovati. Voua v-ar conveni sa va moara,sa fie raniti,sa devina invalizi parintii,copiii vostri,sau chiar voi ? Suntati sanatosi la cap ? Va place ce face Putina ? ii sugeti madularul,si ziceti ca e bine ?

    • Proasta pu la a fost la curul Lu ma ta, de asta e țara asta unde e, o colonie in care romanii au drepturi doar pe hartie. De asta au suferit romanii adevărați din Ucraina de nazi ucrainieni ce i au lăsat fara drepturi. Ca oi proaste ca tine nu au fost interesate de neamul asta românesc. Care Ucraina pașnica? Din 2014 au ucis 35 de mii de ruși din teritoriile ce sunt azi ocupate de Rusia sa isi apere sângele si neamul rusesc. Dar te inteleg ca in afara sa iti umbli in fundul gradinii sa iesi la mitinguri lgbt si sa te înțepi, nu ai facut nimic

    • Aveti perfecta dreptate. Lingaii astia de Bolsevici vor sa traiasca din nou sub cizma si tancul Bolsevicilor. Barbarii astia de Bolsevici vor sa tancheze ex tarile care au fugit de ei printre care si Romania. Pentru lingai care vor sa ofere generatiilor viitoare cizme si tancuri Bolseviste am cateva intrebari:
      1. De ce jumatate de Europa a emigrat din paradisul Bolsevic ?
      2. Bolsevicii urasc occidentul dar a-si trimit odraslele in scoli occidentale, investesc si cumpara in occident. Imbracaminte, masini, case …. nenorocitilor stati dracului in bosevismul vostru, niste barbari criminali, sper sa va rada de pe fata pamuntului.

  8. Neamul tau e si mai pe duca ,pe mormantul tau or sa se pise cainii ca tot nu ai copiii

    • … pe voi, viermii anti-romani care scriu gretosenii alaturi de media tradatoare sper sa va crape capetele de atita timpenie!

  9. Iar ai visat umed Jakotele?
    Cand mai visezi asa du-te si te spala si nu veni sa pui toate zoaiele viselor tale pe Gazeta asta, ca nu’i inca gazeta de perete, sa-ti stergi degetele de ea.
    Crezi ca nu-ti stie nimeni numele adevarat si nimic nu a sa ti se intample?

  10. Ziar de cenzori imputiti unde prostii, derbedeii si cocalarii sunt la mare trecere.De fapt cine se aseamana se aduna.

  11. Jacota, din fin analist financiar a ajuns un fin analist geopolitic. Nu-i rau domnule Jacota! Nutritionist pe cand? Apropo, sa ne spuneti si noua cum ar putea o putere nucleara sa piarda un razboi in 2022 fara sa fie sfarsit pt toata lumea.. va rugam mult, un articol despre bitcoin si despre putin, dar si despre inteligenta nativa a lui biden, daca se poate sa ne delectati. Va multumim anticipat!
    PS: seceta mare de jurnalisti la national daca niste anonimi care habar n au de finante sunt folositi si in geopolitica sa se faca de ras a doua oara.

  12. Ce prostanac a scris acest articol fara nici un sens ,dute sa pui faianta fraier ce esti Putin se pisa pe tine ,pe ziarul tau si tot putregaiul UE

    • PERFECT ADEVARAT!!! MAI BAIATULE, NU TE MAI JUCA DE A JURNALISMUL , ESTI UN ANTITALENT INNASCUT, FA CEVA CU VIATA TA , GASESTE TI DRUMUL, DOMENIUL ASTA NU E DE TINE, CIURY-BURY…….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger