AcasăPoliticaGrindeanu, întrebare-cheie în privința Guvernului: „E cea mai grea întrebare” - VIDEO

Grindeanu, întrebare-cheie în privința Guvernului: „E cea mai grea întrebare” – VIDEO

Grindeanu, întrebare-cheie în privința Guvernului: „E cea mai grea întrebare” - VIDEO

În contextul recentelor negocieri dintre social-democrați și liberali și până să aibă loc, luni, o ședință a Consiliului Politic Național al PSD-ului, Sorin Grindeanu a făcut declarații de ultimă oră. Încă e greu de spus dacă în această săptămână vom avea sau nu un nou guvern, din câte reiese din spusele politicianului.

„E absolut necesar ca în această perioadă, în care România traversează o perioadă (…) nu foarte simplă, în care populaţia trebuie să fie ajutată, fiindcă nivelul de trai a scăzut, inflaţia este, conform ultimelor date, undeva la 7,9, deci aproape 8, prețurile la energie au crescut, au explodat, e absolut necesar ca statul român să vină să ajute populaţia”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Mai mult, prim-vicepreședintele PSD a mai punctat asupra unui aspect important, răspunzând unei întrebări cu privire la propunerea de premier.

„Eu sunt membru PSD și eu v-am spus mandatul pe care îl avem noi astăzi, din partea Consiliului Politic Național, acest mandat nu s-a schimbat, și anume acela ca Partidul Social Democrat să dea premierul. În momentul în care, în urma negocierilor, există o modificare față de mandatul pe care îl avem dat de forul de conducere din partid, o să mergem în fața partidului și o să spunem la ce negociere s-a ajuns, iar partidul va decide dacă e de acord sau nu”, a punctat Sorin Grindeanu, luni, 15 noiembrie, de la Parlament.

În acest context, fostul premier social-democrat a primit o întrebare-cheie: „Vom avea guvern în această săptămână?”. „E cea mai grea întrebare, nu știu să vă răspund”, a declarat Grindeanu.

Ce spusese Ciolacu

Recent, Marcel Ciolacu declarase, referitor la propunerea pentru funcția de premier, că primul om în stat este îndreptățit, conform Constituției, să desemneze prim-ministrul. Mingea va ajunge, așadar, în curtea Cotrocenilor.

„Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante şi să stabilim. Ştiţi foarte bine că preşedintele României este îndreptăţit, prin Constituţie, să desemneze primul-ministru. Este varianta, prima – prin rotaţie, preşedinţii celor două partide. Vom vedea şi varianta agreată de către preşedinte”, a menționat Ciolacu duminică, 14 noiembrie.