AcasăPoliticaGrija PSD în privința alegătorilor aflați în carantină și izolare: ”Guvernul Orban...

Grija PSD în privința alegătorilor aflați în carantină și izolare: ”Guvernul Orban şi puterea actuală intenţionat au omis…” – VIDEO

Grija PSD în privința alegătorilor aflați în carantină și izolare: ”Guvernul Orban şi puterea actuală intenţionat au omis...” - VIDEO

Cu mai puțin de o lună până la momentul la care ar urma să aibă loc alegerile parlamentare, social-democrații se arată preocupați de faptul că persoanele aflate în carantină sau izolare, din cauza COVID, nu și-ar putea exercita dreptul electoral.

”Ce am observat, de asemenea, faptul că a fost omisă o categorie importantă de români din legea electorală, oameni care nu vor putea vota – cei care se vor afla în carantină sau în izolare. Constatăm de fapt, în acest moment, la o amănunţită analiză, că Guvernul Orban şi puterea actuală intenţionat au omis această categorie importantă de alegători. Practic, le anulează dreptul constituţional de a vota şi am venit cu o propunere concretă pentru a repara, repet, această eroare nu întâmplătoare”, a susținut, miercuri, prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea.

Au depus un amendament la legea electorală

În acest sens, social-democrații au inițiat un amendament la Parlament. ”Colegii mei parlamentari, au depus, ieri (marți-n.n.), în Senat, un amendament la legea electorală care să creeze cadru legal, astfel încât, românii, probabil foarte mulţi, din cauza deciziilor dure şi incorecte ale Guvernului, se vor afla pe 6 decembrie în carantină sau în izolare”, a punctat social-democrata care candidează la alegerile din decembrie, pentru un loc la Senat.

Mai mult, Firea a explicat cum stau lucrurile, la acest moment, la nivel de cadru legal. ”Nu este vorba despre puţine persoane, ci este evident încă de pe acum, că vor fi sute de mii de români aflaţi în carantină sau în izolare, care potrivit actualei legi, nu ar fi putut vota, nu ar fi avut cadru legal prin care să solicite urna mobilă, şi atunci este clar că dreptul lor constituţional de a vota ar fi fost încălcat”, a menționat fostul primar al Capitalei.

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger