AcasăPoliticaGreva STB. Ce crede Cîțu că ar putea să facă Ciolacu. ”Liderul...

Greva STB. Ce crede Cîțu că ar putea să facă Ciolacu. ”Liderul sindical este membru al PSD/Să-i spună să…” – VIDEO

Aflat vineri la sediul PNL Alba, Florin Cîțu a comentat pe marginea grevei de la Societatea de Transport București, declarând în fața presei că liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar putea discuta cu liderul sindical de la STB, având în vedere că acesta din urmă e membru al Partidului Social Democtrat. Și să-i spună „să-i lase pe bucureşteni să meargă” cu mijloacele de transport în comun.

Întrebat despre criza de la STB și ce soluții sunt, fostul premier, actualmente primul om în conducerea PNL-ului, a adus în discuție nevoia de dialog pentru a se rezolva problema. Și a pus accent pe faptul că bucureștenii sunt cei care au de suferit de pe urma acestei situații.

„Nu ştiu exact foarte bine detaliile, dar dacă este politic, atunci trebuie rezolvat politic.
Nu ştiu dacă este politic, ştiu că liderul sindical este un membru al PSD, poate că ar trebui să fie o discuţie cu preşedintele Marcel Ciolacu, să am o discuţie, pentru că până la urmă suferă bucureştenii. (…) Să vedem, eu sunt omul care în totdeauna voi spune că dialogul va rezolva orice problemă, dacă poate să ajute şi să-i spună să lase protestul poate o perioadă şi să nu mai sufere bucureştenii ar fi bine. Eu cred că putem să găsim soluţii”, a declarat în primă fază Florin Cîţu.

Cîțu: Să-i spună să-i lase pe bucureşteni să meargă cu autobuzul

Totodată, Cîțu a dat de înteles că ar vedea utilă o discuție pe care să o aibă Marcel Ciolacu cu liderul sindical de la STB, în contextul în care Vasile Petrariu este și consilier general PSD.

„În primul rând ar trebui să fie aceste discuţii cu conducerea STB, dar, repet, poate că domnul Ciolacu poate să aibă o discuţie cu membrul de partid şi să-i spună să-i lase pe bucureşteni să meargă cu autobuzul, cu mijloacele de transport în comun”, a susținut Cîțu.

Nicușor Dan: Cer PSD să se pronunțe pe una din două opțiuni

De altfel, primarul capitalei, Nicușor Dan, ceruse vineri dimineață, de la sediul STB, într-o conferință de presă, ca mai-marii social-democrați să-i retragă sprijinul politic consilierului general Petrariu, liderul sindicaliștilor de la STB. „Cer Partidului Social Democrat să se pronunțe, pentru că noi avem o grevă care paralizează Bucureștiul şi afectează sute de mii de bucureșteni, organizată de un consilier general PSD. Un om care şi-a câștigat mandatul pe lista Partidului Social Democrat.

Şi atunci cer PSD să se pronunțe pe una din două opțiuni – fie susține această manifestație care paralizează orașul fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat această grevă”, a spus Nicușor Dan.

Solicitarea primarului și-a găsit și un prim răspuns din partea lui Ciolacu – VEZI AICI.

În tot acest timp, bucureștenii așteaptă să afle când anume se va relua circulația  mijloacelor de transport în comun de suprafață în Capitală, după greva începută încă de joi dimineață.

200 afisari

8 COMENTARII

  1. & De exemplu, un individ care probabil că se consideră liberal și democrat, care gândește că partidele politice să controleze și să influențeze liderii sindicali, deci și pe membrii sindicatelor, ?
    Din categoria, „certificat verde” pentru drept de muncă”, ?
    Ce treabă are Cîțu cu democrația și liberalismul dacă se așteaptă la decizii politice de la liderii sindicali, deci dacă vorbește despre politizarea sindicatelor, ?

  2. & Deci zise Cîțu ,lider liberal, că admite ca „troc politic” , ca PSD să „negocieze” cu sidicatele foloase de la Nicușor Dan, ?

  3. @ Deci ăsta zice că e de acord ca PSD să „colonizeze” sindicatele ca să aibă confort, ca liberal de dreapta , referitor la cei ce ar putea fi contracandidați pentru electoratul de dreapta, ?
    Cîțu nu zise către PSD și sindicate și ,,Șo pă Nicușor Dan să nu lase PNL fără voturi, !” ,?

  4. @Zise doar ca PSD și sindicatele să negocieze favorul transportului în comun pentru bucureșteni, cu câștiguri pentru greviști și PSD, ?

  5. & În „vo_lei” s-ar putea zice ,despre Cîțu , și că „îi ridică mingea la fileu” lui Ciolacu, pe cheltuiala bucureștenilor, ?

  6. & Remarcați și faptul că domnul Cîțu nu e deranjat de „filonul comunist” al PSD, precum de contracandidații de dreapta, considerând că PSD ar fi cei care conduc sindicatele, ?

  7. & De vreo 30 și de ani PNL și PSD i-au obișnuit pe bucureșteni ,”cu favoruri” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger