AcasăPoliticaGREVĂ ÎN EDUCAȚIE. Ciucă: România nu își mai poate permite să țină...

GREVĂ ÎN EDUCAȚIE. Ciucă: România nu își mai poate permite să țină dascălii și elevii departe de școală – VIDEO

nicolae ciucaUDMR iese de la guvernare. Ce i-a transmis Nicolae Ciucă lui Kelemen Hunor

Guvernanții se străduiesc să-i convingă pe profesori să renunțe la grevă și să revină la ore. Până să aibă noi consultări cu reprezentanții sindicatelor din Educație, la Palatul Victoria, joi la prânz, Nicolae Ciucă a condus ședința de Guvern începută la ora 12.

Guvernul ar urma să aprobe o ordonanță de urgență care ar trebui să detensioneze situaţia din sistemul de învăţământ. Doar că miercuri seară, sindicaliştii au refuzat propunerea conţinută de actul normativ şi au anunţat că greva continuă. Şedinţa de guvern va fi urmată joi de o nouă rundă de consultări cu sindicatele din Educație.

Premier: OUG de azi schimbă radical modul de salarizare în Educație

„Sunt convins că fără școală evoluția nu poate fi posibilă, iar dezvoltarea copiilor nu ar avea predictibilitate. Sunt convins că azi, autorități, părinți, dascăli suntem datori ca îndeosebi de Ziua Copilului să facem în așa fel încât să le recunoaștem dreptul la educație și să beneficieze de tot ceea ce înseamnă dreptul la școală. Am convingerea că în urma acestor aproape 2 săptămâni în care ne-am întâlnit cu liderii de sindicat, reprezentanșii părinților, copiilor, am înțeles cu toții că avem nevoie să recunoaștem rolul esențial al educației. Cel mai important e să recunoaștem că suntem datori pentru a asigura viitorul copiilor noștri.

De aceea exprimăm disponibilitatea pentru dialog, doar așa putem găsi soluții. Am convocat ședința excepțională azi pentru că am apreciat că e absolut necesar să remediem tot ce s-a întâmplat în acești 30 de ani în care cu adevărat s-au acumulat o serie de nedreptăți și inechități în sistemul educațional și ele trebuie îndreptate. (…) Rolul nostru e să căutăm și să adoptăm decizii care să rezolve aceste probleme. Nu ne putem asuma că printr-o singură decizie și activitate aceste probleme vor putea fi rezolvate. OUG de azi schimbă radical modul de salarizare în Educație”, a declarat premierul, la începutul ședinței de Guvern de joi.

Șeful Guvernului a vorbit despre noua grilă de salarizare. „Este garanția încrederii că discutăm despre un proces ireversibil, care va fi consolidat prin dialog (…) și prin măsurile care se vor lua la nivelul Ministerului Educației și la nivelul Guvernului, astfel încât să asigure derularea procesului de reformă din Educație. Astăzi, România nu își mai poate permite să țină dascălii și elevii departe de școală”, a mai declarat Ciucă.

Sindicaliștii au respins ultima ofertă a Guvernului

Citiți și: Lider sindicalist, mesaj pentru greviști: „Trebuie terminată greva cât timp avem susținerea populației” / Ce conține ultima ofertă a Guvernului

Șefii de la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și, respectiv, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” – Simion Hăncescu și Marius Nistor, au transmis public, miercuri seară, următorul mesaj:

„Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: Greva continuă!
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu accepte oferta Guvernului.

Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au consultat membrii de sindicat.

Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acțiunii de protest”.

author avatar
Andrei Coman
239 afisari

6 COMENTARII

  1. ORICAT AS VREA SA CRITIC PRIMUL MINISTRU…BANII ROMANIEI SUNT IN ALTE BUZUNARE//BIETUL CIUCA E O MARIONETA,NICI NU MERITA DERANJUL…PLUS CA I-A EXPIRAT MANDATUL//CINE ARE DE33DE ANI BANII?……IN NICIUN CAZ PRIMUL MINISTRU….CI BANCILE,MULTINATIONALELE….CARE INVART TOTUL…CIUCA E O TINTA FALSA…

  2. Își permite România sa dea mii de euro lunar la refugiatii ucraineni,mii de euro pe zi pr soldații altora trebuie sa poată sa dea salarii decente la profesori ca să poată educa copiii ce vor fi oamenii de mâine de pe aici!!

  3. România nu își mai poate permite să țină un porc vandut si transpirat in functii cheie ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger