AcasăPoliticaGreii din PNL au decis: Ciucă, SACRIFICAT!

Greii din PNL au decis: Ciucă, SACRIFICAT!

Nicolae Ciucă a făcut praf PNL

Spre deosebire de social-democrați, care au știut să-și negocieze revenirea la guvernare, iar acum sunt „la butoane” fix când alegerile bat la ușă, liberalii joacă ruleta rusească în 2024 – sondajele de opinie le sunt potrivnice, Palatul Cotroceni nu-i mai poate salva și nici măcar acoperi (ca de atâtea ori), iar dosarele instrumentate de procurori încep să fie scoase din sertare. Nicolae Ciucă a dus PNL pe marginea prăpastiei și, dacă nu găsește rapid o soluție de compromis, care să-i mulțumească pe partenerii din PSD, riscă să îngroape definitiv partidul.

Iulian Dumitrescu a bătut cu pumnul în masă și a fost executat instituțional

Liberalii știu că, fără protecția asigurată de prezența la guvernare, n-au nicio șansă să răzbească în următoriii 4 ani, de aceea și mesajele lansate în interiorul partidului în ultima perioadă.

Liberalii încep să mârâie

Dintre toți, cel mai vocal a fost chiar Iulian Dumitrescu, ex-președintele CJ Prahova, cel care se visa șef peste unul dintre „Servicii”. Supralicitându-și valoarea de piață, Dumitrescu a omis din vedere un aspect esențial, anume că ofițerii de „intelligence” din toată lumea asta, deci și cei români, depun un jurământ de credință față de patrie și popor, nu față de politicianul hămesit din Parlament.

Pe de altă parte, tocmai acest tupeu i-a permis să ridice tonul în ședințele oficiale și întâlnirile „de taină” ale liberalilor. În fața celorlalți grei din PNL, Iulian Dumitrescu nu s-a ferit să amenințe că, dacă partidul pierde alegerile și nu va fi la guvernare și-n 2025, va schimba conducerea, cu aluzie directă la Nicolae Ciucă.

Fostul premier a scăpat de Dumitrescu (executat instituțional), dar în PNL sunt și alte voci nemulțumite de cum decurg negocierile cu PSD privind comasarea alegerilor. Ziarul Național a explicat de ce panica asta – sunt informații că, la „europarlamentare”, scorul AUR va bubui în Diaspora, poate chiar spre 70%, ceea ce dinamitează toate calculele celorlalte partide, dar în special pe cele ale liberalilor.

AUR ul lui Simion suflă în ceafa PNL

Mai toate sondajele arată că AUR suflă în ceafa PNL, dacă nu chiar a depășit partidul. În Modrogan se știu cifrele reale, cele care dau frisoane, de aici și nevoia liberalilor de a forța comasarea. Doar că Nicolae Ciucă nu a ajuns la niciun acord cu Marcel Ciolacu și, după ultima întrevedere, s-a văzut disperarea  în glasul său – „Eu cred că orice prelungire dincolo de ziua de vineri (n.r. – 16 februarie) este inoportună şi nu mai are niciun fel de rost să mai discutăm pentru că ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de prea mult timp şi până la urmă trebuie să vedem care sunt şi celelalte probleme care trebuie rezolvate”.

Spuneam că în PNL sunt și alte nume care nu se feresc să-i arate pisica lui Nicolae Ciucă, iar unul este cel al ministrului Justiției, Alina Gorghiu. Imediat după ce ex-premierul s-a întors fără nimic de la negocierile cu Marcel Ciolacu, Gorghiu a declarat următoarele: „Eu una nu sunt chiar fericită că nu se ajunge la o concluzie (…) Deci, e păcat că nu s-a ajuns la o concluzie”.

Pericolul dezintegrării PNL

Într-un scenariu apocaliptic, în care PNL obține la europarlamentare un scor mai mic decât AUR, pericolul este ca partidul să se dezintegreze. Grupul de la Cluj, cu Emil Boc săgeată, devenit tot mai vocal, va da atacul încercând să preia puterea. Nu-i exclus să asistăm la demisii/demiteri de răsunet din partid, dar mai ales la dezertări în rândul membrilor din eșaloanele 2 și 3.

Se vorbește că, pentru „locale”, dacă nu vom avea o comasare a alegerilor, mulți primari PNL de la sate și comune vor migra spre AUR, împinși de electorat, dar mai ales disperați să-și păstreze funcțiile. În același timp, o felie importantă din masa liberală (nehotărâții și cei care se simt trădați de politica partidului sub conducerea lui Ciucă) va fi disputată de formațiunile de dreapta, în primul rând.

Iată de ce, pentru Nicolae Ciucă, meciul cu Marcel Ciolacu e de totul sau nimic. În joc e nu numai viitorul său politic, dar și al Partidului Național Liberal, care, cu chiu, cu vai, s-a vârât la guvernare sub protecția lui Klaus Iohannis, deși în alegerile precedente a ieșit pe 2. Dar azi, neamțul nu mai are nicio putere, este istorie. Și dă senzația că nici nu-i prea mai pasă de bătăliile politice de pe Dâmbovița; unicul lui obiectiv rămas e să mai prindă câteva vizite oficiale în țări exotice, pe ultima sută de metri a mandatului. În plus, nici greii din PNL, și nici „Sistemul” nu mai apleacă urechea la ce spune Iohannis.

Iar fără un om la Cotroceni care să-l ocrotească, viitorul nu sună bine pentru Ciucă.

Cine-l mai ține în brațe? Vedem că americanii nu dau nici eu vreun semnal că ar mai avea nevoie de serviciile sale. În plus, se știe că Washingtonul are obiceiul de a le întoarce spatele vechilor parteneri.

Cîțu și achizițiile din pandemie, gloanțele DNA

Chiar dacă mai continuă să deschidă gura pe la ședințele partidului, Florin Cîțu știe că a ajuns piatra de moară agățată de gâtul PNL.

Un dosar stufos la DNA poate fi scos în orice moment și nu-i exclus să vedem „nucleara” achizițiilor din pandemie detonată chiar pe finalul campaniei electorale.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
5.796 afisari

19 COMENTARII

  1. A venit nota de plata, jeguri peneliste din echipa cistigatoare! Dupa urmatoarele alegeri o sa dispareti, tradatorilor!

  2. ”Greii din PNL au decis: Ciucă, SACRIFICAT!”
    Uitati-va la fata lui! Vedeti privirea goala?Si asta a fost prim ministru!

  3. INTREG PNL A FOST PROST CAND A ACEPTAT UN BOLOVAN SA-I REPREZINTE :CA MINISTRU MAN ,CA PRESEDINTE A PARTIDULUI ,CA PRIM MINISTRU ,CA PRESEDINTE A SENATULUI ,
    UN INDIVID STERS ,MEDIOCRU,ACUZAT DE PLAGIAT !. PANA SI STELELE DE GENERAL SUNT CONTESTATE. LA ASA CUMUL DE PROSTII MERITATI VOI PNL SA FITI PE TOPOGAN !.
    DISPARETI IN ISTORIE CA V-ATI BATUT JOC DE TARA.

  4. Romani, sa votam partidul care are in program si statut ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZARE FARA DESPAGUBIRI. DESFIINTAREA BAZELOR MILITARE SUAUENATO DIN ROMANIA, CARE NE TRANSFORMA IN TINTE.ADUCEREA ACASA DIN PRIBEGIE A COPIILOR SU NEPOTILIR NOSTRI, GONIREA TUTUROR STRAINILIR DIN ROMANIA.

    • Și apoi, zdrazvuite tavarisci, reluăm cotele, dar măcar vi le dam noi nu le luați voi cu japca, cum se-ntâmplă acum și nu se spune ca așa- i normal. Slugi am fost , slugi suntem încă…

    • Paradoxal acest partid(PNL) a abdicat de la doctrina – Prin noi insine, doctrina promovata de Vitila IC Bratianu:
      ,,Vintilă Brătianu afirma că „fără o industrie proprie naţională viitorul statului nu poate fi asigurat.
      Programul economic liberal susţinea că interesele generale ale României trebuiau să primeze în faţa intereselor burgheziei industriale şi bancare străine.
      Principiul “prin noi înşine” nu se limita însă doar la politica economică liberală ci acoperea ideea generală de dezvoltare a întregii societăți românești: “regimul politic trebuia să se bazeze pe conceptele democratice occidentale, însă adaptate spaţiului românesc”

      Preluat din – emisiunea „Istorica”, ediţia din 4 mai 2020

      • Dar cind, in ultimii 34 de ani, pnl a promovat deviza ”prin noi insine” ?!
        Sa se duca dracului acest sarcofag politic.
        Acelasi indemn pentru psd.

  5. DefenseRomania . ro , 15.02.2024 , ora 09:04 , articol de Catalin Costea : ” ACTIVITATILE MIJLOACELOR DE CERCETTARE NATO / SUA DIN MAREA NEAGRA …………………………………………………………………………………………………………. „

  6. Partidul de gunoaie de hoti si tradatori de neam trebuie desfiintat iar ma Ciuca la puscarie pentru tradare pe viata la munca zilnica

  7. Pe ce a pus mana Johannis s-a dus dreak, asa o sa se întâmple și cu PNL, un partid al cărui destin este sa dispară in HAZ naua istoriei hotiei contemporane.

  8. Nu va mai voteaza nici dracu, jeguri peneliste din echipa cistigatoare!

  9. 1. DefenseRomania . ro , 15.02.2024 , ora 10:06 , articol de Cristian Soare : ” BOMBELE GHIDATE GLSDB CU RAZA LUNGA DE ACTIUNE PENTRU HIMARS …………………………………………………………………………………………………………………………………………………. „. 2. DefenseRomania . ro , 15.02.2024 , ora 12:26 , articol de S.I.Catalin : ” AVIONUL MIRAGE 200 D SI AVANTAJELE …………………………………………………………………………………………………………. „. 3. Aktual 24 . ro , 15 Februarie 2024 , articol de Gabriel Tudor – Sursa : BUSINESS INSIDER .

  10. CEI CARE AU ASEMNARI CU IZMENARU OPREA PATESC LA FEL…………..NISTE NULITATI UMANE…………..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger