Cauta

Giorgia Meloni, o supraviețuitoare în arena politică italiană

Meloni și-a blocat rivalii și își ia singură deciziile

În cartierul muncitoresc din Roma, unde a crescut Giorgia Meloni, există o vorbă care spune că „inima are întotdeauna dreptate”. Acesta este și un principiu călăuzitor pentru premierul italian: își urmează instinctul, nu are încredere în aproape nimeni și își ia singură deciziile.

Aceste calități au fost afișate atunci când s-a despărțit luna trecută de partenerul ei de lungă durată, după ce acesta a devenit o povară politică. O postare pe rețelele de socializare a inclus un avertisment pentru „cei care au sperat să mă slăbească lovindu-mă în viața mea privată”.

Autenticitatea ei, „ceea ce vezi este ceea ce primești”, se potrivește cu o atitudine care, cu puțin peste un an în urmă, a catapultat-o la putere – o poziție pe care nicio femeie nu a mai deținut-o vreodată în Italia. Într-o țară în care multe guverne se prăbușesc după un an, puțini au crezut că ea va rezista. Dar Meloni este obișnuită ca oamenii să o subestimeze.

Eticheta de extremă-dreapta aplicată lui Meloni în cea mai mare parte a carierei sale este prea simplistă pentru un politician care și-a demonstrat flexibilitatea și pragmatismul, realatează Bloomberg. Ea va avea nevoie de toate acestea dacă unele dintre cele mai sumbre previziuni privind economia italiană se vor dovedi corecte în următoarele 12 luni, investitorii fiind în alertă pentru orice alte lovituri la buget.

Giorgia Meloni și-a așteptat timpul, îndurând șovinismul ocazional al politicienilor bărbați care nu au luat-o în serios decât atunci când a fost prea târziu. Ea a avut parte de pași greșiți, dar și-a blocat rivalii, și-a consolidat puterea pe furiș și a remodelat centrul-dreapta aproape în întregime după imaginea sa naționalistă. Este pe cale să devină cel mai influent politician italian de la Silvio Berlusconi încoace.

În conversațiile cu înalți oficiali există un aspect asupra căruia sunt cu toții de acord: Meloni are ultimul cuvânt în fiecare dosar, de la afacerile corporative la politica externă. Sunt amprentele ei pe numirile strategice în companii publice precum Enel, pe decizia de a prelua o participație în afacerile de rețea ale Telecom Italia sau dacă să se retragă dintr-un pact de investiții cu China.

În perspectiva găzduirii reuniunii G7 de anul viitor, Meloni și-a construit o rețea de aliați internaționali de toate convingerile politice, mai ales cu președintele american Joe Biden.

Acest pragmatism se reflectă și în relațiile cu Uniunea Europeană. Meloni și-a impus punctul de vedere în privința crizei migranților, forțându-i pe liderii europeni să adopte măsuri urgente în loc să lase Italia să suporte întreaga povară.

Ultimele stiri

  • Încă vicepremier? Dragoș Anastasiu a recunoscut că a plătit ani de zile „taxă de protecție” la ANAF
  • Seceta lovește crunt! Două râuri din Arad au secat complet. Primar: „Este totul uscat/ Fermierii foloseau apa la creșterea animalelor, iar acum…”
  • VIDEO. Cumplit! Șapte copii au murit, după ce o școală s-a prăbușit, în India. Bilanțul răniților
  • A semnat! Nicuşor Dan, undă verde pentru primul pachet de măsuri fiscale. Ce spune despre pachetul 2/„Nu sunt chestiuni care să fie dramatice”
  • „Casa Iubirii” sau rușinea televizată care ne face de râs în fiecare seară
  • Bianca-Maria Oană, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” și cel mai tânăr paramedic SMURD din România: „Să fii medic înseamnă să lupți pentru viață în fiecare zi” – povestea tinerei selectate în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Vremea se schimbă simțitor, după valul de caniculă: Urmează o săptămână cu ploi și temperaturi mai scăzute/Prognoza ANM pentru luna august
  • Val de reacții internaționale după ce Macron a anunțat că Franța va recunoaște statul palestinian. Ce spun SUA și Israel
  • Doi români care se întorceau din Grecia, reținuți în Bulgaria pentru tentativă de mituire a unor polițiști de frontieră
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version