AcasăPoliticaGiorgia Meloni, o supraviețuitoare în arena politică italiană

Giorgia Meloni, o supraviețuitoare în arena politică italiană

Meloni și-a blocat rivalii și își ia singură deciziile

În cartierul muncitoresc din Roma, unde a crescut Giorgia Meloni, există o vorbă care spune că „inima are întotdeauna dreptate”. Acesta este și un principiu călăuzitor pentru premierul italian: își urmează instinctul, nu are încredere în aproape nimeni și își ia singură deciziile.

Aceste calități au fost afișate atunci când s-a despărțit luna trecută de partenerul ei de lungă durată, după ce acesta a devenit o povară politică. O postare pe rețelele de socializare a inclus un avertisment pentru „cei care au sperat să mă slăbească lovindu-mă în viața mea privată”.

Autenticitatea ei, „ceea ce vezi este ceea ce primești”, se potrivește cu o atitudine care, cu puțin peste un an în urmă, a catapultat-o la putere – o poziție pe care nicio femeie nu a mai deținut-o vreodată în Italia. Într-o țară în care multe guverne se prăbușesc după un an, puțini au crezut că ea va rezista. Dar Meloni este obișnuită ca oamenii să o subestimeze.

Eticheta de extremă-dreapta aplicată lui Meloni în cea mai mare parte a carierei sale este prea simplistă pentru un politician care și-a demonstrat flexibilitatea și pragmatismul, realatează Bloomberg. Ea va avea nevoie de toate acestea dacă unele dintre cele mai sumbre previziuni privind economia italiană se vor dovedi corecte în următoarele 12 luni, investitorii fiind în alertă pentru orice alte lovituri la buget.

Giorgia Meloni și-a așteptat timpul, îndurând șovinismul ocazional al politicienilor bărbați care nu au luat-o în serios decât atunci când a fost prea târziu. Ea a avut parte de pași greșiți, dar și-a blocat rivalii, și-a consolidat puterea pe furiș și a remodelat centrul-dreapta aproape în întregime după imaginea sa naționalistă. Este pe cale să devină cel mai influent politician italian de la Silvio Berlusconi încoace.

În conversațiile cu înalți oficiali există un aspect asupra căruia sunt cu toții de acord: Meloni are ultimul cuvânt în fiecare dosar, de la afacerile corporative la politica externă. Sunt amprentele ei pe numirile strategice în companii publice precum Enel, pe decizia de a prelua o participație în afacerile de rețea ale Telecom Italia sau dacă să se retragă dintr-un pact de investiții cu China.

În perspectiva găzduirii reuniunii G7 de anul viitor, Meloni și-a construit o rețea de aliați internaționali de toate convingerile politice, mai ales cu președintele american Joe Biden.

Acest pragmatism se reflectă și în relațiile cu Uniunea Europeană. Meloni și-a impus punctul de vedere în privința crizei migranților, forțându-i pe liderii europeni să adopte măsuri urgente în loc să lase Italia să suporte întreaga povară.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
438 afisari

2 COMENTARII

  1. Meloni fiind membra a Lojii Aspen (ca si Geonelu’) este pionul SUA in Italia! Nu pacaleshte pe nimeni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger