AcasăPoliticaGhise, despre contracandidatul sau in cursa pentru sefia PNL. Il invidiez pe...

Ghise, despre contracandidatul sau in cursa pentru sefia PNL. Il invidiez pe Iohannis. Solutia, derogarea!

Unicul contracandidat al lui Iohannis in cursa pentru prima functie in PNL, Ioan Ghise, le-a spus colegilor sai prezenti, sambata, la Congresul partidului, in cadrul cauia va fi votata noua conducere, ca il invidiaza pe actualul lider interimar.

Motivul invocat de Ghise, liberal cu state vechi, este acela ca, pe baza de derogare de vechime, „profesorul Iohannis” ar fi sarit mai multe etape, ajungand sa detina mult mai rapid ca altii functii de conducere in Partidul National Liberal. Timp in care, s-a plans liberalul, alti colegi din PNL au luptat cu adversarii politici. „Eu ca simplu membru de partid, il invidiez foarte mult pe domnul profesor Iohannis, din punct de vedere politic. Din intreaga mea fiinta de membru liberal. Stiti de ce? Pai noi astia din tara, care de zece ani ne-am batut cu PSD, PDL, pai am fost niste fraieri, domnule. Solutia este derogarea. Prin derogare, prim-vicepresedinte, prin derogare, presedinte, prin derogare presedinte al Romaniei. E o solutie scurta, la obiect”, a declarat Ghise, de la tribuna Congresului, in discursul in care a anuntat ca le cere delegatilor un mandat pe un singur an.

Va reamintim ca Ioan Ghise si Klaus Iohannis s-au inscris in cursa pentru fotoliul de sef al PNL. Votul va avea loc sambata, urmand ca tot in cursul acestei zile sa fie alesi si cei 31 de vicepresedinti ai formatiunii. Iohannis este cotat cu cele mai mari sanse, in randul vocilor liberale, sa ii urmeze lui Antonescu, fostul presedinte al Partidului National Liberal.

author avatar
Cristina Stefan
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger