AcasăPoliticaGhici ghicitoare: unde se află terenul de testare pentru armele occidentale?

Ghici ghicitoare: unde se află terenul de testare pentru armele occidentale?

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, se întâlnea cu oficiali americani când a primit un telefon de la comandantul său suprem. Întorcându-se către vizitatorii săi, Reznikov a spus: „Am vești bune pentru voi. Am doborât o Kinzhal”.

Se presupune că Kinzhal era o rachetă hipersonică rusească de temut care, se lăuda Vladimir Putin, zbura atât de repede încât nu putea fi interceptată. Dar în acea zi din mai, forțele ucrainene au tras cu un sistem de apărare antiaeriană Patriot, unul dintre cele mai avansate echipamente de armament furnizate până în prezent de SUA.

Războiul din Ucraina a venit cu o oportunitate de nerefuzat: este prima dată când armamentul NATO este folosit pe scară largă împotriva armatei ruse  – și oferă armatelor occidentale informații neprețuite despre performanța echipamentului lor.

Experții bănuiau de mult timp că sistemul Patriot este capabil să doboare o rachetă Kinzhal, dar a fost nevoie ca armata ucraineană să demonstreze acest lucru.

Aliații occidentali ai Kievului „pot vedea cu adevărat dacă armele lor funcționează, cât de eficient funcționează și dacă trebuie să fie modernizate”, a declarat Reznikov într-un interviu pentru Financial Times. „Pentru industria militară, nu poți inventa un teren de testare mai bun”.

Ucraina a primit, de asemenea, sisteme de apărare aeriană americane și norvegiene Nasams, precum și noul Iris-T dezvoltat de Germania. Artileria, inclusiv obuzierele americane M777, Panzerhaubitze 2000 germane, Cezar(Franța)  și Krab(Polonia) sunt considerate mai precise decât tunurile rusești.

Petro Piatakov, consultant în industria de armament și colonel în retragere, susține că un sistem de artilerie occidental este ca un Mercedes-Benz în comparație cu rivalul rus.

Cu toate acestea, el subliniază o problemă: a devenit evident în timpul operațiunilor că aceste sisteme nu au fost concepute pentru un război atât de intens, în care artileria rusă trage fără oprire. Nu rezistă la cadența tunurilor de proveniență sovietică.

„Nu doar ucrainenii învață cum să lupte într-un război modern, de înaltă intensitate. Și rușii o fac”, a declarat un consilier de apărare occidental. „Există riscul ca aliații Ucrainei să rămână în urmă în ceea ce privește tacticile de pe câmpul de luptă dacă nu absorbim lecțiile care trebuie învățate cu o anumită urgență”.

Munițiile ghidate prin GPS pentru artilerie, precum și sistemele de rachete cu lansare multiplă, cum ar fi Himars din SUA, erau „foarte precise”. Dar, a adăugat Reznikov, sistemele radioelectronice puternice ale Rusiei găseau modalități de a le bruia, inclusiv dronele.

Jack Watling, analist militar la Royal United Services Institute, a precizat că Occidentul a învățat foarte multe despre modul în care sistemele rusești funcționează, dar și-a expus “o mare parte din propriile capacități Rusiei și Chinei și, prin urmare, va trebui să schimbe modul în care funcționează unele dintre echipamentele sale pentru a-și păstra avantajul competitiv”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.145 afisari

8 COMENTARII

    • „Oamenii de Stiinta” lucreaza asiduu la descoperirea si construirea unui Mare vaccin OMS anti-BASINA, la standarde Internationale, Europene si TransAtlantice!Mii de avantaje de-aici decurg , nu vor mai fi perturbatzii sonore in timpul concertelor da Muzica Clasica sau la orele de Dirigentie la scoala si nu va mai mirosi urit la Metrou la orele de virf si la urma, dar nu in ultimul rind, Homo Sapiens nu va mai produce asa de multe gaze cu efect de sera ca pina acum! Presedintele Johannes Klaus a propus Parlamentului o lege in care sa fie interzis numele propriu „BASESCU”, dar si schimbarea numelor municipiilor Sebes si Caransebes.

  1. Vrăjeli de gară. Numai gargară. Sunt curios pe unde o vor scoate la capăt fără să ne omoare pe toți!

  2. Un Mercedes ce moare pe drum … Precisele piese de artilerie occidentale, extrem de precise dar nu lucreaza cund sunt bruiate de rusi …
    Tactica si trategie NATO, dar nu’i mai buna decat a rusilor …
    Aunci de ce mai vor razboi, sunt masochisti?
    Le place sa intre in masina de tocat carne pusa de rusi si sa imbogateasca armatorii occidentali?
    Dar au propaganda buna si gargara, si nu numai la gara, cum spune si SVF(si eu la fel).

  3. Jacota , puti de la distanta a globalism dar, nefericirea ta si a celor de langa tine este ca esti si retardat si faci din articole -un kkat cu perje -cum ar zice romanul neaos…Promit ca ca te las in pace , este o pierdere de timp sa ti mai citesc articolele si , chiar sa te injur……

  4. Stirile astea cu Patriot care „doboara Kinzhal” sunt scrise de catre si pentru lobotomizati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger