AcasăPoliticaGheorghiță, jumătate de general

Gheorghiță, jumătate de general

Cum a apărut colonelul acesta în viața noastră nu se știu prea multe. Umblă vorba că ar fi nepot de-al lui Ciucă, ministrul Apărării. O fi. Mai umblă și vorba că soția lui ar fi medicul kinetoterapeut al lui Iohannis. Sau al doamnei Geta. O fi. La atâtea merite mă mir că nu e feldmareșal și geniu al seringilor și vaccinurilor.

La început părea ușor de digerat ceea ce turuia la televizor. Oarecum simpatic, până la un punct. Când lumea a sesizat că e prea fardat și rimelat pentru un colonel al armatei române l-am trecut și eu la categoria „și alții”. M-a dat gata ambiția lui de a fi pe invers. Ca să n-avem vorbe, pe inversul opiniei celorlalți. Spuneau specialiștii din străinătate că vaccinul nu rezolvă nimic, Gheorghiță o ținea pe a lui că vaccinul este viitorul luminos al omenirii. Glăsuiau experți din toată lumea că vaccinul provoacă decese, Gheorghiță era în stare să țină prelegeri, ore în șir, că vaccinul este ca un elixir. Cam nebun elixirul ăsta, zic eu, care te culcă la pământ și nu mai sufli. Când a început să moară lumea ca urmare a vaccinului, colonelul de seringi a spus că nu e adevărat, apoi că sunt cazuri izolate, fără legătură cu zeama din fiole.

Ne-a îmbrobodit cu maratoane de vaccinare, cu caravane la sate și pe tăpșanele patriei, cu centre de vaccinare la căminele culturale și la șoimii patriei. Vrea, acum, și vaccinarea copiilor începând cu vârsta de doi ani. Nu vrea să înțeleagă că pe noi nu ne interesează ce spune, că zâmbetul lui insinuant ne place ca datoria la chirie și că părinții ne-au spus să nu ne jucăm cu copii necunoscuți de pe stradă. Să meargă la scara lui să se joace. Acum, rata de vaccinare i s-a prăbușit colonelului sub nas. Și asta pentru că s-a ajuns la cota maximă la care populația ar fi vrut să se vaccineze. Nu, eroare domn colonel. Populația nu vrea să se vaccineze și, la prima vedere, aș zice că e abia cota minimă. Așa că steaua de general pe care miza, după cum se aude de ceva vreme, o să fie doar o jumătate de stea. Pentru cealaltă jumătate nu mai e material.

author avatar
Valentin Boeru
2.388 afisari

16 COMENTARII

  1. Obisnuit doar sa muste , pamfletarul nu poate fi decat un mare indragostit de caini . Boerule , citeste ” Scrisoare Deschisa lui Mihail Sadoveanu ” scria la Madrid , 23 iunie 1954 ( Carpatii , anul I , nr. 2 , 10 iulie 1954 ). Pamfil Seicaru il face pe Sadoveanu albie de porci si il citeaza pe Cilibi Moise : ” Daca te hotarasti sa mananci grasime de porc , atunci sa mananci sa-ti curga si pe haine ” .

    • Tu stii cine a fost Sadoveanu? Ai citit ceva scris de el? Stii care a fost cea mai mare functie politica ocupată de el?
      Stii cine a fost Pamfil Seicaru? Stii cine la grațiat si i-a permis sa revina in tara si sa publice?
      Poti sa justifici comparațiile șchioape cu care ne delectezi ?
      Poti sa ne spui ce anume te face sa sari de cur in sus? Prietenia? Jurământul milisari banii primiti de la USR, PLUS, UDMR sau PNL
      Stii ca cocina de porci care sunt la putere astazi reprezinta mai putin de 15% din electoratul romanesc?

  2. Vai de capul lui de analfabet ! Habar nu are de medicină numai pilele l-au ridicat în slăvi că în rest îi varză la meserie !

  3. nu m-as mira sa il faca general pt merite deosebite……. nu?
    La noi in tara cred ca avem mai multi generali decat au alte 2-3 state din UE la un loc
    Unii au ajuns generali /r/din plutonier altii din maior de intendenta in rezerva si asa mai departe
    Nimeni nu motiveaza public cum s-au dat gradele astea de generali…………….pe ce merite /MILITARE/ totusi chiar daca nu sunt remunerate la rezervisti
    Intreb asa din curiozitate nu de altceva.

  4. https : // culturaromana .ro – Masonry Sidebar Right – Pamfil Seicaru -Scrisoare deschisa lui Mihail Sadoveanu …Romania Culturala , 24 mai 2020 , Tudor Urse : Pamfil Seicaru – Scrisoare deschisa lui Mihail Sadoveanu ( fragment ) .

    • Astept raspunsul. Repet mesajul meu.
      Tu stii cine a fost Sadoveanu? Ai citit ceva scris de el? Stii care a fost cea mai mare functie politica ocupată de el?
      Stii cine a fost Pamfil Seicaru? Stii cine la grațiat si i-a permis sa revina in tara si sa publice?
      Poti sa justifici comparațiile șchioape cu care ne delectezi ?
      Poti sa ne spui ce anume te face sa sari de cur in sus? Prietenia? Jurământul militar? Banii primiti de la USR, PLUS, UDMR sau PNL?
      Stii ca cocina de porci care sunt la putere astazi reprezinta mai putin de 15% din electoratul romanesc?

  5. din cite am cautat sintem singura tara din Europa care are conducator anti-covid un militar. Poate prin Africa mai gasesti asa ceva.

  6. pt/ anonim ce are sula cu prefectura coada vacii cu stampila primariei articol fff bun

    • Sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , postez si in Cotidianul si in Adevarul cu acest pseudonim .

  7. A ha ha, bai Gheorghita, sa ne prinzi tu pe toti de c-o-i-t-a 🙂 bai ratatule, toti stiu ca esti un acoperit al serviciilor, nu ai tu treaba cu nimic, in curand oricum te pensionezi la 40 de ani, ca un esential ne-simtit ce esti, bai fanfaron criminal ce esti, nici dracul in persoana nu te mai baga in seama !! 🙂 Dar vezi ca vine pe turnanta Nuremberg 2.0, in caz ca stii despre ce este vorba, asa ca atentie maxima pe unde apari in public, ca nu se stie, omule, te prind astia, si te executa, bai taran prost ce esti !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger