AcasăPoliticaGestul făcut de un primar din țară. Ce a decis edilul pentru...

Gestul făcut de un primar din țară. Ce a decis edilul pentru a avea mai mulți bani de investiții: „Vremurile grele cer măsuri disperate”

(sursa foto: Facebook/Silviu Tinei)

A început 2023, iar unii dintre primarii din țară se gândesc deja la proiectele de investiții ce vor fi derulate în cursul noului an de către instituțiile pe care le conduc.

În tot acest context, s-a aflat de un gest mai rar întâlnit al unui edil din țară, când vine vorba despre o inițiativă ce-l vizează atât pe el, cât și pe viceprimar. Dar nu numai. E vorba despre o decizie ce vizează diminuarea salariilor acestora.

Primarul comunei Gura Văii, din județul Bacău, a anunțat recent planul menit să sporească sumele necesare începerii, derulării ori definitivării unor investiții. Și anume decizia de a scădea salariile angajaților instituției, inclusiv pe al său.

Măsurile anunțate de către primarul Tinei

<<,,Vremurile grele cer măsuri disperate,, dar tot ele ,,dau naștere la oameni puternici,, spun câteva vorbe înțelepte din popor.

Conștient fiind de investițiile pe care le avem de cofinanțat din bugetul anului 2023 și de responsabilitatea derulării unui număr impresionant de obiective , impreună cu Domnul Viceprimar, am decis să renunțăm în mod voluntar la 20% din drepturile salariale lunare cuvenite, respectiv anularea sporului pentru gestionarea de fonduri europene, proiecte aprobate prin PNRR.>> – și-a început primarul Silviu Tinei mesajul postat încă de zilele trecute pe Facebook.

sursa foto: uatcomunaguravaii.ro

Edilul a anunțat că măsura scăderii salariilor se va aplica tuturor funcționarilor publici din cadrul primăriei. „Alături de noi, toți funcționarii publici din cadrul Primăriei vor avea salariile diminuate , între 10 %- 20% , prin stabilirea valorii coeficientului la nivelul anului 2019, respectiv 2.080 de lei și nu cea aferentă anului 2023, respectiv 3.000 de lei”, a mai precizat Tinei.

Fără sporuri de calculator în cadrul Primăriei Gura Văii, în 2023

Inițiativa primarului a fost propusă Consiliului Local Gura Văii și adoptată printr-o hotărâre datând din 21 decembrie 2022. Edilul a menționat, totodată, că și consilierilor locali ai comunei Gura Văii li se vor reduce indemnizațiile pentru participarea la lucrările Consiliului Local. „Totodată, în cursul anului 2023 , în cadrul Primăriei Gura Văii nu se vor acorda sporuri de condiții vătămătoare, sporuri de calculator ori alte tipuri de sporuri prevăzute de legi speciale dar nejustificate”, a mai anunțat primarul Silviu Tinei.

„Aceste măsuri vor scadea considerabil fondul anual de salarii și ne vor permite să asigurăm din Bugetul Local sumele necesare începerii, derulării ori definitivării unor investiții”, a mai precizat primarul, înainte de a lista proiectele avute în vedere.

author avatar
Andrei Coman
449 afisari

2 COMENTARII

  1. AȘA TREBUIE LA TOATE HAITELE BUGETARE DIN ȚARA!!!
    LA TOATE, FĂRĂ EXCEPȚII!!!

    Plus desființarea pensiilor speciale, în frunte cu cele ale militaurizaților paraziți!
    Desființate toate sporurile, primele, voucherele și normele de hrană.

    • WLABAGIULE TU VISEZI PE MATA GOALA
      ASTA SE VORBESTE SI SE CERE DE DOAZECI DE ANI , SI TU AI RUPT-O CU FRECATUL LA RECE
      MARS LA KLOSET

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger