AcasăPolitica„Gest incalificabil” și un „afront”. Scandalul momentului iscă o reacție dură în...

„Gest incalificabil” și un „afront”. Scandalul momentului iscă o reacție dură în Guvern, după ce hocheiștii din naționala României au cântat „imnul” Ținutului Secuiesc – VIDEO

„Gest incalificabil” și un „afront”. Scandalul momentului iscă o reacție dură în Guvern, după ce hocheiștii din naționala României au cântat „imnul” Ținutului Secuiesc - VIDEO

Imaginile surprinse la Mondialul de hochei din Slovenia, competiție în cadrul căreia naționala României a întâlnit Ungaria, generează reacții la nivelul Guvernului Ciucă.

Social-democratul Sorin Grindeanu, vicepremier și ministru al Transporturilor, cere sancțiuni după ceea ce consideră a fi fost un „gest incalificabil” – și anume faptul că mai mulți hocheiști din naționala României au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Au fost și excepții – trei jucători care nu s-au alăturat colegilor de echipă, la acest moment.

Grindeanu: „Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor”

Sorin Grindeanu a reacționat în termeni categorici, luni seară, în 9 mai, pe pagina sa de Facebook, față de acest moment surprins în imagini. Ministrul consideră că a fost vorba despre un „afront” și o lipsă de respect față de România și față de tricolor.

„Ca timișorean, înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată.

Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc”, a scris Grindeanu.

Sorin Grindeanu: ”Sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite”

Vicepremierul cere sancțiuni în acest caz de la nivelul Federației Române de Hochei și al Ministerului Sportului.

„Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlalți factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil”, solicită Grindeanu.

Social-democratul a ținut să remarce faptul că au fost și trei jucători care nu s-au alăturat colegilor lor de echipă, la acest moment care a iscat controverse. „Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul!

PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă!”, a mai menționat Sorin Grindeanu.

Ministrul Tanczos Barna a fost la meci

Actualul ministru al Mediului, Tanczos Barna, a fost la meciul din capitala Sloveniei. Oficialul din Guvernul Ciucă a ales să facă unele precizări tot prin intermediul aceleiași rețele de socializare.

Da! Am fost la Campionatul Mondial de Hochei la Ljubljana ca să susțin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov, care au făcut tot posibilul ca să țină naționala României în Divizia I, grupa A.

Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna și Brașov care ar fi vrut să asiste la o performanță istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulți dintre jucători îi cunosc personal, îmi sunt prieteni. Știu că și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică”, a scris Tanczos Barna pe Facebook, în 9 mai.

În ce tribună a stat ministrul și explicații despre tricoul purtat

(sursa foto: ziarul unirea.ro)

Ministrul Mediului a comentat și pe marginea reacțiilor din presă cu privire la locul ales pentru a asista la acest meci. „În legătură cu informațiile care au apărut în presă, conform cărora am vizionat meciul din tribuna maghiară, trebuie să vă spun că inclusiv suporterii români au stat în această parte a patinoarului.

La un moment dat, la câțiva metri de mine stătea o familie, ai cărei membri erau îmbrăcați în tricoul echipei naționale.

Și, for the record, am purtat tricoul de campioană a României a echipei mele de suflet, Sport Club Miercurea Ciuc”, a susținut Tanczos Barna.

author avatar
Andrei Coman