AcasăPoliticaGeorge Simion și AUR, pe urmele lui Băsescu

George Simion și AUR, pe urmele lui Băsescu

Ce a speculat ”războinicul” George Simion?

Asemănarea între George Simion și Traian Băsescu este una incredibil de izbitoare. Același stil, un pic golăneală, declarații patriotarde, atitudini naționalist-războinice, abordări curoajoase, exact pe placul românului de rând. O rețetă a „succesului”  deja pusă în practică de personajul intrat în pagina neagră a istoriei. Dacă până acum AUR nu a fost luat în serios de clasa politică, este momentul să o facă și să înțeleagă de ce acest partid are priză la popor.

Ascensiunea fulminantă a partidului AUR pare de neînțeles, însă totul are o explicație cât se poate de logică. Sociologii și psihologii partidelor ar fi trebuit să sesizeze fenomenul și să încerce, cumva, să-l aplaneze. Românii s-au săturat de hoți și caută, cu disperare, iubitori de neam și de țară. Exact asta au speculat cei de la AUR și le-au dat oamenilor ceea ce-și doreau, iluzia că cei care vor veni la conducerea țării își vor întoarce fața către popor. Și, în fapt, opinia unanimă a românilor este că principala și poate chiar singura calitate a celor aleși trebuie să fie patriotismul.

Tocmai de aceea criticile la adresa AUR pe tema absenței unor soluții și programe viabile ale partidului nu au efect. Critici care au totuși sens, având în vedere că a conduce o țară nu este chiar atât de simplu, cum și-au imaginat useriștii ajunși la conducerea unor primării importante și a căror prestație a fost jalnică. Dar oamenilor nu le pasă, atâta timp cât discursurile AUR sunt luate chiar din ofurile exprimate chiar de ei pe rețelele de socializare. Atacurile directe la adresa lui George Simion, fizice sau verbale, nu au deloc efectul scontat, pentru că nici trecutul de șef de galerie și nici măcar informația aruncată în spațiul public, conform căreia acesta ar juca în altă ligă, nu i-au îndepărtat pe susținători. Iar dezvăluirile bombă despre George Simion, care ar urma să vină la un moment dat, s-ar putea să aibă aceeași soartă cu cea a filmulețului cu Băsescu lovind un copil: prea târziu și fără consecințe. Este însă AUR capabil să salveze România?

Ordin de la vârf: silenzio stampa!

Pentru că nimeni nu i-a luat în serios, AUR a reușit cu greu să găsească oameni pentru a-i pune pe listele partidului, existând localități întregi unde nici nu au reușit să candideze. Procentul neașteptat obținut la alegeri a băgat în Parlament oameni mediocri, submediocri și chiar dubioși, astfel că ordinul venit de la vârful partidului a fost că aceștia nu au voie să vorbească public, tocmai de teama de a nu se face de râs. Problema nu este una insurmontabilă, pentru că la următoarele alegeri va fi înghesuială și bătaie pe listele lor. Adevărata problemă este însă că partidul nu reușește să coopteze oameni valoroși și că, în afară de controversatul Călin Georgescu, niciun nume sonor sau respectabil nu apare. Și atunci cu cine reconstruiești țara? România se află acum într-o situație extrem de complicată, adusă în faliment de cei 10 ani ai regimului Băsescu și de domnia absolut catastrofală a lui Iohannis, cu tot cu liberalii lui. Pentru că, fără o gândire economică profundă și coerentă și fără o politică diplomatică de vârf, care să scoată țara de sub opinca UE, reducând riscul unui Roexist, nu rezolvi nimic.

PSD-ul are de învățat

Intrarea la guvernare a PSD-ului a fost, fără îndoială, o mișcare riscantă, dar, excluzând bâlbele de început, partidul începe să-și pună amprenta. Miniștrii social-democrați sunt tot mai vizibili, dând lovitură după lovitură de imagine partenerilor de coaliție. Ceea ce lipsește este însă ceea ce a speculat AUR. Un dialog direct cu poporul și rezolvarea punctuală a problemelor care îi aduc pe cetățeni în sapă de lemn. Nu cu discursuri care aduc doar speranțe, ci cu măsuri concrete, palpabile și, mai ales, urgente.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la toate chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în rețeaua magazinelor românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.757 afisari

28 COMENTARII

  1. Pai explicatia e simpla. Romania are nevoie de muzee romanesti nu de muzee antiromanesti.

  2. articolul contine o multime de inadvertente pe care le gasesti la toti criticii AUR . 1 . ascensiune AUR pare de neinteles , dupa care la cateva cuvinte tot c.m. spune , ca romanii s-au saturat de hoti si mincinosi , atunci ce-i de neinteles ? 2. AUR e greu sa conduca pentru ca nu are proiecte viabile si bla , bla , . dar pnl si psd ce proiecte asa viabile au si vad ca , conduc bine merci . un proiect „viabil ” marca psd -pnl se vede in facturile romanilor . 3. ” adevarata problema a lui AUR este ca nu gaseste oameni valorosi ” adica c.m. confunda notorietatea cu valoarea . ex de ” valori ” de la psd si pnl care conduc si au condus tara fara ingrijorari : ciolacu , catu , , grinda , andrusca ,anisie , dancu , ghinea , etc etc 4. AUR are accente nationaliste , patriotarde , adica e rau , bine este cu macovei , preda , rares bogdan , siegfried , ciolos etc care voteaza impotriva Romaniei . dezgust !

  3. Le e frica la hoti talhari si vanzatorii de neam si tara de patriotii care or sa vina! O sa platiti asta e sigur .Si o sa platiti si sapunul si streangul cu care o sa va cadoriseasca poporul roman inclusiv pe voi media infecta parvenita mincinoasa si slugarnica.Ve-ti vedea!

  4. Domnule Claudiu Marcu, Traian Băsescu i-a dat vânt din pupa lui George Simion încă din anul 2016. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21369961-traian-basescu-intalnit-george-simion-trebuie-creat-minister-reunificarii.htm
    O să-ți dau o informație serioasă. Studiază mesajele lui Simion și modul lui de dialog cu românii. Amintește-ți că Dan Diaconescu făcea exact le fel. Unii amici mi-au confirmat că Dan Diaconescu îl consiliază pe George Simion. Caută și vei găsi.

  5. multi profeti stiu ce vor face aur in viitor dar nu vad ce face fsn-ul , psd si pnl de 30 de ani , si ca am ajuns in sapa de lemn .

  6. Singura problema cu adevărat la Aur i experienta de conducere. Deci tot cumva cu psd sau mai repede cu Pnl ii vad sa co duca, dar sa nu pateasca ca Usl din cauza ca nu au experienta, sa piardă tot ce au acumulat în toti acești ani. .
    stima
    respect
    patriotism
    cuvant
    intelegere
    vibratie
    determinare
    surprindere
    impuls
    dreptate
    impartialitate
    fraternitate
    generozitate
    altruism
    nationalism
    credinta
    adevar
    cinste
    onoare

  7. base e unic.Nu se poate compara cu nimeni.Nu cred ca se poate mai jos de atat, in politica.
    Trist e ca prietenii lui, la fel de buni, din PDL conduc azi PNL.

    • De ce este trist? Nu este deloc trist. Șobolanii au părăsit o corabie și s-au suit pe alta. De vină sunt alde somnorilă, horganu și alte lighioane care au permis infestarea și, respectiv, gangrenarea P.N.L.-ului cu acești portocalii.

  8. Hienele amusina cu coada intre picioare,cu mustele pe caciuloi,e pericol mare,domne.ce ne facem fetelor ( curvelor ) cu AUR-u asta,ca e pe locul doi,mai are putin si ne ia fata ? Pai ce sa facem,nu ne lasa Secu,laboratorul are schemele pregatite. Nu trebuie sa-i invatam noi meserie.Aveti rabdare,pas cu pas,zi de zi ,baietii sunt pe faza,nu mai merge doar cu minciuni,zvonuri,denigrari,scuipaturi. Dosare si inscenari,propaganda si dat la gioale,la cap,pe fata ziua in amiaza mare.Pe ei baaaa,doar de asta sunteti platiti.Dragi rooomani statul de drept duduie la fel ca economia.Avem in fata un viitor luminos dar fara ” extremisti si nationalisti „,ce naveta mea.

  9. Doamna Marcu, îmi pare rău că v-ati lăsat convinsă să spălați cu cârpă de vase zoaie de pe fața PSD-ului. Nu merită și nu folosește la nimic. PSD-PNL-UDMR-USR AU MURIT POLITIC. La pușcărie cu toți trădătorii!

  10. Cînd la vale cînd la deal partidele stau pe cal .In desagi mari și grei ,oare ce-o purta in ( L )ei ? Tropa trop se fura cînd la trap cînd la galop

  11. sa mai incercam si cu altii,pentru ca cei de pana acum au tradat,
    sper sa avem curajul schimbarii

  12. O fi si tactica, pentru ca asta e singura solutie in fata atacului economic Apocaliptic din Romania. In curand vom face o FOAME cum n-a fost de sute de ani… Va iesi prostimea feisbucista sa puna ceapa si cartofi in pamant in jurul blocului, iar altii cu ranga si molotoave …
    Simion e baiat gigel , nu ca boratura scarnava de bordel. Nu exista termen de comparatie intre cei doi.

    Ia vedeti numai ce tupeu are Dumbrăveanu, un bandit de la ANRE si cum se framanta el de grija samsarilor din energie :

    https://www.cotidianul.ro/prima-reactie-din-anre-dupa-aprobarea-oug-privind-facturile/

  13. Doamna Marcu , inteleg ca ati primit ordin pe unitate sa spalati PSD-PNL , ETC , dar ma asteptam sa aveti si o parere despre ce scrieti sau numai continutul ordinului conteaza ???? AUR are o mare perspectiva in politica romaneasca si ca sa va linistesc „sefi” la urmatoarele alegeri va lua 45% , asta ca sa nu mai existe confuzii …. dar aparati in continuare toti hoti si borfasi din cloaca politica

  14. Nu paiața tuciurie Simion este factorul de decizie. Altcineva, dosit in intuneric, ia hotărârile, iar el le respecta cu loialitate oarbă. Ce este, de fapt, comportamentul asta de buhai-de-balta coltos, dacă nu greata de bunul-simt comun? Bufonul ăsta, doba de necarte și nesimțire, pentru a se pricopsi cu măreție, se folosește, in stil banditesc, de Ideal, Unire, nationalism etc.

  15. Un articol care se vrea a fi camulflat, dar pute de la o poștă și se vede că e scris la comandă. La comandă USRistă, PSDistă sau PNListă. E mai puțin important. Ceea ce e important, e că la ora asta cuiva îi tremură chiloții rău de tot pe el.

  16. sa compari AUR si pe GEORGE SIMION cu jigodia securista bassescu,e ori cretinism ori jigodism politruc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger