AcasăPoliticaGeorge Simion şi AUR trec Prutul! Decizia controversată pe care a luat-o...

George Simion şi AUR trec Prutul! Decizia controversată pe care a luat-o partidul-surpriză din parlamentul României

George-SimionGeorge Simion şi AUR trec Prutul! Decizia controversată pe care a luat-o partidul-surpriză din parlamentul României

Liderul AUR George Simion a anunțat luni din vama Albița-Leușeni că partidul pe care îl conduce se va lansa și în Republica Moldova. Evenimentul va avea loc la Chișinău, de Ziua Unirii Basarabiei cu România.

De-aici, din vama nedreaptă care desparte românii, vă anunț că AUR Republica Moldova se lansează pe 27 martie și alături de noi îi așteptăm pe toți patrioții români, oriunde ar trăi aceștia. Nu dăm înapoi niciun metru, nu cedăm, iar ultimele 24 de ore nu vor rămâne nepedepsite.

Ne repliem pe terenul lor, cel politic, ne dăm mână cu mână cu toți oamenii sinceri din Republica Moldova, ca să ducem la îndeplinire idealul Reîntregirii naționale, visul lui Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Leonida Lari, Ion și Doina Aldea Teodorovici.

Orice obstacol pe care el ni-l pun în cale ne îndârjește și ne face mai puternici. Mergem până la capăt să facem dreptate fiecărui vorbitor de limbă română, de pe un mal sau de pe celălalt de Prut, și de pretutindeni„, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

George Simion, interzis în Republica Moldova

Lui George Simion nu i-a fost permis, duminică, accesul pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicție în Republica Moldova până în 2023.

Polițiștii de frontieră nu l-au lăsat să treacă granița, iar Simion a decisă să petreacă toată noaptea la vama Leușeni și „soluționarea problemei”. Simion afirmă că acum are pașaport diplomatic și cere intervenția Ministerului de Externe.

Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României„, declară Simion.

Maia Sandu i-a răspuns lui George Simion

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a refuzat diplomatic intervenția cerută de deputatul AUR George Simion de a-i suspenda interdicția de intrare în țară.

Astfel, un comunicat al președinției Republicii Moldova arată că instituția prezidențială nu are atribuții în soluționarea acestui caz, iar Biroul Migrație și Azil (BMA) a transmis că „singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată„.

author avatar
Andrei Ștefan
353 afisari

4 COMENTARII

  1. Foarte bine , George , te-ai umplut de ” respect ” ! Citeste articolul scris de Camelia Badea in Spotmedia.ro , azi , 16-03-2021 , ora 08:45 : ” E TIMPUL CA GEORGE SIMION SI PARLAMENTARII LUI SA LASE CIRCUL SI SA PUNA MANA PE CARTE SI OSUL LA TREABA ”.

  2. AK-24 , azi , 16 Martie 2021 , articol de Lavinia Popa : ” FOST CONSILIER PREZIDENTIAL : ” SINGURUL BENEFICIAR AL SCANDALULUI PROVOCAT DE SIMION ESTE RUSIA ”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger