AcasăPoliticaGeorge Simion reacționează la anunțul procurorilor, după scandalul din Parlament : „Probabil...

George Simion reacționează la anunțul procurorilor, după scandalul din Parlament : „Probabil Parchetul General nu mai are…” – VIDEO

George Simion reacționează la anunțul procurorilor, după scandalul din Parlament : „Probabil Parchetul General nu mai are...” - VIDEO (foto: captură video)

La o zi după episodul greu de imaginat derulat în Parlament, și la câteva ore după informarea venită de la Parchetul General, privind deschiderea unui dosar penal ca urmare a incidentului ce a avut loc la dezbaterea moțiunii simple depuse de USR la adresa ministrului liberal al Energiei, Virgil Popescu, George Simion a reacționat pe marginea anunțului reprezentanților Parchetului.

Probabil Parchetul General nu mai are cazuri serioase în România şi alege să facă circul ăsta mediatic. Eu i-aş întreba pe români dacă consideră că am făcut ceva. (…) I-am făcut aşa… (îl bate de mai multe ori pe umărul drept pe un coleg aflat lângă el, cu referire la gestul făcut luni, în cazul ministrului – n.red.)… Dacă în vreun fel asta este ultraj, înseamnă că am luat-o cu toţii razna în această ţară, nu numai noi”, a declarat Simion.

George Simion: „Nu ştiu ce preferinţe are domnul ministru, dar aşa cerea”

Mai mult, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a arătat cu degetul în direcția ministrului, lăsând să se înțeleagă că l-ar fi provocat să-l lovească.

„O să pun pe grupul de presă acum imagini cum el spunea ‘hai, dă, hai, dă’ – şi bine că nu am dat pentru că aş fi fost terminat ca figură politică. (…) Nu ştiu ce preferinţe are domnul ministru, dar aşa cerea, să îl bat”, a susținut Simion în fața reporterilor aflați la Parlament.

Anunțul Parchetului General

Anterior în cursul zilei de marți, 8 februarie, un comunicat de presă transmis de la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Parchetul General – anunța că în urma unei autosesizări s-a deschis un dosar, pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, în urma incidentului de luni din Parlament.

„La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, s-a transmis în Comunicatul Parchetului.

Virgil Popescu anunță că face plângere penală: Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut

Încă de luni seară, ministrul Virgil Popescu a anunțat că va depune plângere penală după cele întâmplate în Parlament. „Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea.

Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!”, a scris Popescu, pe Facebook.

În cursul dimineții de marți, ministrul Energiei a mai transmis public, pe aceeași rețea de socializare, că a depus o adresă la Camera Deputaților, prin care a anunțat că va depune „o plângere penală la adresa deputatului George Simion”, și că a rugat să îi fi pusă la dispoziție „filmarea integrală a incidentelor petrecute”.

575 afisari

3 COMENTARII

  1. Dacă au regizat o PLANdemie cît de greu le este să regizeze un scandal? Doar e vorba de „actori politici” pe „scena politică”.

  2. Vreți să recapitulăm?
    PNL sub Cîțu, are drum sigur spre scufundare.
    USR cu Barna sau cu Cioloş tot aia este, se scufundă definitiv.
    PSD are ceva sanse să crească, nu prea mult. Depinde de deciziile pe care le ia de acum pe mai departe.
    Iar AUR DA, votăm AUR înainte de orice! Nu au mințit oamenii, nu si-au bătut joc de viețile lor, nu i-au terorizat, nu au omorât oameni samd. AUR ARE TOT VIITORUL ÎN FAȚĂ! SUCCES AUR! BRAVO GEORGE SIMION! Am crezut în capacitatea lui Virgil Popescu, dar s-a demonstrat a fi o dezamăgire.
    Oamenii nu meritau ceea ce li se întâmplă cu energia si gazele. Plus cu alimentele foarte scumpe. Guvernanții vor primi de la cetățeni exact ceea ce au oferit.
    Adică NIMIC!

  3. Eu nu vad o vina decat a Spp.
    Nu poti lasa un ministru chiar atat de liber. Esti cu ochii pe el. La fel si invers nu poti fi si parlamentar si demonstrant pt ca poti sa iti iei cerneala in fata. Deci trebuie sa luptati in parlament prin motiune. Nu poti sa pedepsesti un ministru de 2x in acelasi timp e cam mult. Motiunea e pedeapsa poporului. Sau strada daca nu se intelege politic.Nu se poate hibrid.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger