AcasăPoliticaZelenski NU mai vorbește în Parlamentul României / „Viteazul președinte ucrainean...”

Zelenski NU mai vorbește în Parlamentul României / „Viteazul președinte ucrainean…”

sursa foto: Facebook/George Simion

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, se află marți, 10 octombrie 2023, la București. Se va întâlni cu președintele și premierul, dar rămâne de văzut dacă va ajunge, până la urmă, să susțină și un discurs în Parlamentul României, cum era programul oficial.

Program despre care s-a aflat că s-ar fi schimbat în ultimul moment.

Liderul AUR a reacționat ironic față de vehiculata anulare a discursului pe care ar fi urmat să-l susțină, în Parlament, liderul de la Kiev, aflat, marți, la București.

Mesajul lui George Simion

George Simion a postat un scurt mesaj pe pagina sa de Facebook.

E OFICIAL: Cu durere în suflet, anunțăm că viteazul președinte ucrainean Volodimir Zelinski nu va mai veni astăzi în Parlamentul României. Merge doar la Iohannis”, scrie Simion pe Facebook.


Volodimir Zelenski a ajuns marți în România. În scurt timp urmează să fie primit de către președintele Klaus Iohannis la Cotroceni. Ulterior discuțiilor, cei doi şefi de stat vor face declaraţii de presă comune.

De la ora 17.40 este programată să înceapă întrevederea cu Marcel Ciolacu, la Guvern.
Între aceste două întâlniri oficiale, liderul de la Kiev ar urma să ajungă în Parlament, pentru a susține un discurs. Momentan nu e clar dacă președintele ucrainean va mai susține discursul programat, marţi, de la ora 17,00, în plenul reunit al Parlamentului. Se vehiculează, pe surse, că acest discurs ar fi fost anulat.

author avatar
Andrei Coman