AcasăPoliticaUPDATE. George Simion, liderul AUR, stropit cu cerneală pe față la Iași,...

UPDATE. George Simion, liderul AUR, stropit cu cerneală pe față la Iași, de Ziua Unirii Principatelor/S-a deschis dosar penal – VIDEO

George Simion, liderul AUR, s-a trezit stropit cu cerneală pe față! Momentul, surprins în imagini - VIDEOGeorge Simion, liderul AUR, s-a trezit stropit cu cerneală pe față! Momentul, surprins în imagini - VIDEO (sursa foto: captură youtube/bzi)

Incident de Ziua Unirii Principatelor, la Iași, cu George Simion în prim plan, mai exact în vizorul unei persoane care, la un moment dat, i-a aruncat în față cu ceea ce pare a fi cerneală de culoare albastră.

UPDATE 1: George Simion a făcut declarații pe tema incidentului în urma căruia a ajuns să fie „albăstrit” pe față. „A aruncat cineva cu cerneală. Ăsta nu e motiv să ne strice bucuria şi sărbătoarea. Să stropească, nu e nicio problemă, dar să ţină minte cine a condus ţara timp de 32 de ani. Eu nu mă supăr. Rog poliţia să nu-l amendeze pe individ, oricine ar fi. Nu voi face plângere. E o sărbătoare naţională. Dacă aşa a considerat el să facă… Noi îl iubim şi îi iubim pe toţi românii, indiferent de apartenenţa politică”, a spus George Simion, citat de Agepres.

UPDATE 2: S-a aflat că în acest caz polițiștii au deschis un dosar penal și că se vor continua cercetările. „Bărbatul bănuit că ar fi aruncat cu substanţă lichidă de culoare albastră asupra altei persoane a fost condus la sediul poliţiei pentru verificări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale ce se impun”, au declarat reprezentanţii IPJ Iaşi, potrivit aceleiași surse.


Aflat, luni, 24 ianuarie, la Iași, de Ziua Unirii Principatelor – Mica Unire, alături de Claudiu Târziu, celălalt președinte al Alianței pentru Unirea Românilor, dar și de susținători ai AUR, George Simion s-a trezit la un moment dat „pictat” pe față.

Din câte se poate vedea din imagini, martorii la scenă au sărit să îl șteargă pe Simion pe față, cu o căciulă. „Hai să continuăm manifestația” – este auzit la un moment dat spunând deputatul aflat în fruntea AUR.