AcasăPoliticaGeorge Simion declară război UDMR! Kelemen Hunor, prima țintă. Cum vrea AUR...

George Simion declară război UDMR! Kelemen Hunor, prima țintă. Cum vrea AUR să-i scoată din Parlament pe maghiari

George SimionGeorge Simion, contre cu Kelemen Hunor. Cum vrea să-l scoată din Parlament

George Simion, co-președintele AUR, a reacționat la afirmațiile liderului UDMR, Kelemen Hunor. Liderul AUR spune că Uniunea Maghiarilor nu își are locul în Parlamentul României.

Mai mult, el transmite că AUR vrea modificarea Constituției, astfel încât formațiunile politice alese pe criterii etice să nu mai intre în Legislativ.

„UDMR nu își are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România și avem candidați etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii și funcționării formațiunilor politice pe criterii etnice iar în acest sens va demara o campanie națională pentru modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice”, spune George Simion.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că opțiunea sa este ca Uniunea să facă parte dintr-un Guvern alături de PNL și USR-PLUS, adică să aibă miniștri în Cabinet, nu doar să ofere sprijin parlamentar. Despre partidul radical AUR, Kelemen a afirmat că „nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

George Simion a introdus mesajul „Basarabia e România”

George Simion a devenit cunoscut publicului larg în 2009, când a aprins lumânări în faţa casei lui Ion Iliescu, pentru victimele Revoluţiei şi Mineriadei din iunie 1990, potrivit libertatea.ro.

De-a lungul anilor, Simion a organizat şi coordonat o serie de acţiuni pentru promovarea unirii României cu Republica Moldova.

Se autodescrie astfel, în biografia de pe site-ul său: „S-a remarcat, în 2006, ca lider al grupării „Noii Golani” -care se dorea a fi o continuare a mişcării de stradă din 1990. În cadrul mişcării a introdus mesajul „Basarabia e România”.

author avatar
Andreea Vlad
698 afisari

7 COMENTARII

  1. Tupeu maxim la UDMR. Sa spuna romanilor explicit, de ce UDMR nu s-a putut inscrie ca partid. Bine ca ,,patriotii” romani de la toate partidele, din 1990 incoace nu au miscat un deget pentru a-i pune la punct. Ori esti organizatie culturala, asa cum se pretind, ori esti partid politic. Sa elimine din statutul lor prevederile neconstitutionale/anticonstitutionale si apoi sa se inregistreze, daca vor, ca partid politic. Kelemen Hunor vorbeste cu nesimtire de un partid romanesc echilibrat. A aparut ca o gura de oxigen absolut necesara. Nationalismul a ajuns sa fie blamat desi si in DEX(cu o adaugire recenta ciudata!), este descris ca o doctrina normala, chiar necesara. Cum or fi francezii, englezii, germanii, austriecii, s.a. ?!
    Si marele savant Nicolae Iorga a fost nationalist. Poate sa-l acuze cineva ? Poate unele cozi de topor de pe aici.

  2. Ca o formatiune maghiara de a veghea comuniunea minoritara vesnic in Parlamentul Romaniei a fost legiferata de strabuni la 1 Dec 1918. A ca UDMR e o formatiune corupta ca nu implimeste visul unitar roman sau maghiar. E asta da e comun tuturor romanilor indiferent de origini.
    Trebuia scris asa.
    Nu poti sta in parlament mai mult de 20 de ani. Cred ca 4 mandate e ajuns.
    Sa ne uitam la nemuritorul Gangbangbucian de la minoritari… E din anii 80 ai cenaclului flacara acolo.

  3. Sa nu uitam de alt pierzator generalul izmenar Oprea ce mercenariat politic facea ca roman. Ce sa ceri la un maghiar. Inca pot spune ca is mai morali fata de tot politicul roman.

  4. BASARABIE frumoasa,
    Pregateste-te mireasa…
    Ca-ti aducem petitor,
    Sântul nostru tricolor ??

    Sai Brasovule batrane,
    Ca dau trupele romane,
    Sai si tu mai Fagarasi
    Ca is trupe de romanasi

    Sariti si voi 7 sate,
    Sariti 18saptezeci si sapte
    Sa se-auda-n Chisinau,
    Ca si-acolo-i neam de-al mieu!

    Sa se-auda-n Bucuresti,
    ROMANIE SA TRAIESTI!
    Romanie sa traiesti,
    Si mai mandra sa-nforesti.

    BASARABIA PAMANT SFANT
    ROMANESC!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...

Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici

Psihologii au finalizat un studiu efectuat asupra şoferilor care au fel de fel de îndeletniciri la volan, altele decât doar să conducă maşina.Oamenii de...
proger