AcasăPoliticaGeorge Simion a coborât în mina de la Suceava şi s-a alăturat...

George Simion a coborât în mina de la Suceava şi s-a alăturat grevei lucrătorilor din subteran

george simionGeorge Simion a coborât în mina de la Suceava şi s-a alăturat grevei lucărtorilor din subteran

Liderul AUR, George Simion, a coborât în subteran la Botuşana, din judeţul Suceava, pentru a asculta doleanţele minerilor care au intrat în grevă. În noaptea de sâmbătă spre duminică, aproximativ 100 de mineri încă mai erau blocaţi în subteran.

Parlamentarul a declaratcă solicitările minerilor au fost rezolvate parţial şi că aceştia continuă protestul fiindcă nu mai cred în promisiunile autorităţilor:

Nu li s-au achitat decât parţial datoriile, li s-au achitat salariile restante. Aceşti oameni care au familii, au copii, nu-şi primiseră salariile de două luni şi nu interesa pe nimeni. Ei dacă nu se blocau în subteran nu-şi primeau salariile.

Au primit salariile pe două luni, însă au sporul de masă caldă, aşa numitul antidot, pe care nu l-au primit de mai bine de un an.

Este dreptul lor să-l primească, fac o muncă foarte grea pentru care sunt plătiţi extrem de prost, între 2.500 şi 3.000 de lei, în condiţiile în care lucrează cu materie radioactivă.

Nu au primit nici banii pentru echipamente. Au nişte echipamente pe care le-am văzut cu ochii mei, depăşite, echipamentele lor de protecţie, dar şi echipamentele cu care lucrează în mină”, a spus Simion.

Liderul AUR, păcălit de prefectul de Suceava?

George Simion a spus că era cât pe ce să nu mai ajungă la mină din cauza prefectului USR-PLUS de Suceava, Iulian Cimpoeşu, care i-a comunicat telefonic că a fost stins conflictul de muncă:

Nimeni nu-i bagă în seamă pe oamenii de acolo, care sunt închişi în mină de miercuri. Era să nu mai vin, să mă întorc din drum, pentru că am primit acelaşi semnal din partea prefectului, că este încheiat conflictul.

Nu este încheiat conflictul, oamenii au rămas în continuare în mină. Ştim că se vrea închiderea acestei mine, dar din punct de vedere al unei strategii naţionale şi din punct de vedere al legii nu este posibilă închiderea acestei mine atât timp cât mai există zăcământ de uraniu acolo, la Crucea.

Ministerul Economiei ar trebui să intervină, ministrul Energiei ar trebui să intervină şi părerea noastră fermă este că Compania Naţională a Uraniului nu trebuie închisă şi nu trebuie trecut la o aşa-zisă ecologizare, care se pregăteşte în acea zonă, atâta timp cât mai există minereu sub pământ care trebui extras în folosul României„, a mai zis George Simion.

author avatar
Andrei Ștefan
282 afisari

3 COMENTARII

  1. Citule esti pe receptie, minerii sunt tot romani si ei, si muncesc din greu
    Ce face Guvernul tau in afara sa piarda batalia cu pandemia, nimic !!!

  2. Da mineri s romani dar plebei
    N avem nicio treaba sau grija de ei
    Noi aparam doar pe domnii suspusi
    Cu ei ne purtam frumos cu manusi

    Mai stiti din istorie ce a fost laRascoala
    Cand trasa m in ei cu tunuri si gloante
    In plebeii aceia cu traiul de smoala
    Cand i am sfartecat fara multe uzante

    Acum ne trateaza Alinute cu ura
    Si ne sfadeste cu

  3. cu limba de sarpe
    Spunand ca nu stim nimic ,n avem carte
    Ca ea a nvatat insa pe scurtatura

    Sa nu dea Dumnezeu Alinuta cu paturi
    Sa vrem sa ne spui de unde ai banii
    Si averile stranse pe spaga si blaturi
    Si atunci vei vedea cat de prosti sunt taranii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger