AcasăPoliticaGeneralul o ia de la capăt! Nicolae Ciucă primește undă verde pentru...

Generalul o ia de la capăt! Nicolae Ciucă primește undă verde pentru un mandat „flexibil” în negocierile cu PSD și USR

Generalul o ia de la capăt! Nicolae Ciucă primește undă verde pentru un mandat „flexibil” în negocierile cu PSD și USR

Președintele Klaus Iohannis l-a chemat la raport pe premierul desemnat Nicolae Ciucă după ce negocierile cu partidele parlamentare nu au avut niciun rezultat. În urma discuțiilor de la Cotroceni, generalul a primit ”undă verde” să negocieze atât cu PSD, cât și cu USR, în ciuda opoziției președintelui PNL, Florin Cîțu.

Șeful statului și liderii liberali au convenit, luni seară, ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să aibă un mandat ”flexibil” în negocierile pe care le poartă pentru formarea unui guvern, au declarat surse politice.

Tot luni, președintele Klaus Iohannis i-ar fi transmis lui Nicolae Ciucă să mențină ușa deschisă pentru negocierile cu USR, care ar fi acum din nou o opțiune pentru refacerea unei coaliții de guvernare.

Nicolae Ciucă, mână liberă să negocieze cu PSD și USR

Astfel, premierul desemnat va reiniția discuțiile cu PSD și USR, de această dată cu o deschidere mai mare la concesii, pentru a obține susținerea în parlament pentru învestire. Participanții la ședința de la Cotroceni au stabilit că o asemenea flexibilitate este necesară pentru atingerea unui compromis care să rezolve criza politică.

Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei, este de părere că termenul flexibilizare „exprimă foarte bine un diagnostic”. „În politică, există întotdeauna un decalaj între psihologie şi logică. Logica e limpede, e clară, trebuie doar să fie văzută. Dar rotiţele psihologice ale actorilor politici au nevoie de un timp de adaptare pentru a înţelege lucrurile”, consideră Valeriu Stoica.

Nicolae Ciucă are mână libera sa negocieze cu USR şi PSD pentru susţinerea noului Guvern în Parlament. Premierul desemnat nu exclude totuși varianta de a-şi depune mandatul, dacă nu va reuși să găsească sprijin din partea partidelor.

author avatar
Andreea Vlad
562 afisari

3 COMENTARII

  1. Iohannis a intrat intr-o dilema chiar de el generata. Pe cine sa aleaga in crearea unei majoritati, PSD sau USR ?! Pentru romani continuarea guvernarii de ,,dreapta” ar fi catastrofala. Dovada : cei 2 ani de guvernare. Si PNL si USR, propun aceleasi figuri mediocre, iresponsabile si arogante, avand deasupra pe tartorul acestor crize, Iohannis.

  2. TERMINATI CU GENERALUL CIUCA !!, CE-AM AJUNS O DICTATURA ?.CIUCA E CIVIL ,CE-L TOT AFISATI IN HAINA MILITARA !.
    CEEA CE FACETI ESTE PROPAGANDA PROMILITARIZAREA GUVERNULUI !,ORI SUNTETI PROSTI !,ORI EXECUTATI UN ORDIN .
    NU-I INSTARE CIUCA SA CUAGULEZE UN GUVERN ?,CE-O TOT LUNGESTE BOALA JOHANIS CA S-A CULES POAMA !,IAR DACA LUCRURILE AU LUAT-O RAZNA
    NU CAUTATI VINOVATUL -UNUL E VINOVAT SI ASTA E JOHANIS -EL A ALES PE Citu ,EL A FACUT CAMPANIE LANGA Citu LA CONGRESUL PNL !,EL A DAT DUPA MOTIUNE MANDAT LUI Ciolos !,TOT EL A DAT MANDAT LUI Ciuca CARE SE DOVEDESTE CA A RAMAS DOAR MILITARUL LA ORDIN IN POZITIA DE GHIOCEL.
    ANTICIPATELE ZORNAIE LA USA , IAR ACTUALII USR sti SI AUR ITI CERE SUSPENDAREA SI SA PLECI !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger