AcasăPoliticaGata cu Sănătatea! Tătaru a început campania electorală - VIDEO

Gata cu Sănătatea! Tătaru a început campania electorală – VIDEO

Tătaru: ”Investițiile se vor face dacă va ieși candidatul PNL”

Cinismul celor aflați vremelnic la conducerea Guvernului nu pare să aibă vreo limită. În timp ce gestionarea pandemiei este scăpată de mult timp de sub control și măsurile luate sunt haotice și abuzive, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, s-a apucat de campanie electorală prin județe.

Ce Covid? Ce morți? Ce ATI? Nimic din toate acestea nu-i pot împiedica pe cei de la Guvern să-și urmeze agenda. Iar pe agenda lor nu există decât un singur obiectiv: câștigarea alegerilor. Cu orice preț. Un exemplu în acest sens este șeful celui mai important minister din această perioadă de cumpănă pentru români, al Sănătății, care a început să umble prin județe să-și susțină candidații. Mai mult, în declarația făcută la o secție exterioară a Spitalului Județean Galați, alături de candidatul PNL, cu bannerul electoral în fundal, a promis că va aloca bani de la minister pentru investiții aici dacă, bineînțeles, viitorul președinte al Consiliului Județean va fi candidatul PNL. ”Este incredibil ce poate afirma un ministru. Păi acum de ce nu finanțează? Oamenii nu au nevoie de servicii medicale? Sau nu pot beneficia de ele decât dacă îl votează pe candidatul PNL?”, a afirmat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

A tunat și a fulgerat

Președintele CJ Galați, Costel Fotea: ”Nu au vrut să testăm cadrele medicale”

Prezent la Galați, ministrul Tătaru a tunat și a fulgerat împotriva conducerii Spitalului Județean de Urgență, acuzat că nu asigură personal la Unitatea mobilă de ATI. ”Noi am cerut ca, odată cu unitatea mobilă, să ne trimită și medici ATI, pentru că cei din spital abia fac față pe secția Covid și pe cea non-Covid. Au mai vrut să schimbe conducerea Spitalului Județean, dar nu au mai apucat, că a trecut starea de urgență. S-au chinuit să-l schimbe și pe directorul Spitalului TBC, au trimis Corpul de Control de la minister, dar au constatat că managementul nu era prost, ci dimpotrivă, la cele câteva sute de pacienți Covid internați, au fost doar două cadre medicale infectate. Pe managerul de la Ambulanță, care era acolo de 18 ani, l-au schimbat în plină pandemie și au pus în loc o doamnă economist, care habar nu are despre ce este vorba în acest domeniu. În luna iulie, Spitalul Județean de Urgență a tratat 14.062 de pacienți. Sunt bolnavi care s-au prezentat la UPU, care au făcut tratamente pentru cancer, care au fost la consultație în ambulatoriul spitalului, precum și bolnavi care s-au internat. Volumul de muncă este uriaș, de 400 de pacienți în fiecare zi. Spitalul are 1.300 de paturi, dar, conform noilor reguli impuse de Ministerul Sănătății, nu poate folosi decât 800. Dar și așa, s-a încercat să se evite internările pentru cei care puteau fi consultați și tratați în ambulatoriu, ca să reducem riscurile de infectare”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Ministerul nu a dat bani pentru testarea cadrelor medicale

Președintele Consiliului Județean Galați ne spune că de patru luni de zile a tot cerut Ministerului Sănătății să aloce bani pentru testarea întregului personal medical, ca să îi poată extragă pe cei infectați. ”Abia acum trei săptămâni, când a venit Corpul de Control, și-au dat seama că trebuie să testăm personalul medical. Am dat noi, de la Consiliul Județean, 600.000 de lei și am testat tot personalul din Spitalul Județean. Unii dintre ei erau asimptomatici și nici nu știau săracii că sunt infectați. Acum am luat decizia ca toți cei care vin din concediu să fie testați”, ne-a mai precizat Costel Fotea.

Video halucinant: Tătaru, în campanie electorală la Galați

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.284 afisari

4 COMENTARII

  1. PNLEPRELE !Si stapanul lor alogen are aceleasi apucaturi La sa conferinta europeana si fuge sa viziteze POMPEI La ce sa te astepti de la niste Lepre criminale ?.

  2. Sunt platit de propaganda stalinista , cititi in AK -24 , astazi , 04-08-2020 , sa vedeti cu ce ma ocup : ” Cotidianul italian La Reppublica a publicat un amplu articol dedicat dezinformarii ruse in Romania , in care subliniaza ca pe frontul negationist se afla PSD , partid socialist . Cunoscutul site rusesc Sputnik in limba romana ESTE PRINCIPALUL MOTOR AL ACESTUI RAZBOI MURDAR IMPOTRIVA UNEI TARI MEMBRA UE SI NATO . Socialistii ” nasului ” Dragnea sunt in politica interna suveranisti precum Victor Orban in Ungaria , iar in politica externa profund anti-europeni si anti-occidentali . Sputnik este FOARTE DES in spatele acestei PROPAGANDE TOXICE SI ANTI-OCCIDENTALE IN TOATE SENSURILE !”

  3. Ce mai conteaza sanatatea be, noi sa iesim, sa guvernam pe viata, kam ca keausesku, poporul e mani-pulat doar sa ne legitimeze de ochii democratiei, in rest ii jupuim de cate piei are pe ei, ca daia estem noi liberali, ca utilizam dreapta cu brio

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger