AcasăPoliticaGata cu „mega” nuntă, sar direct la prezidențiale! George Simion a dat...

Gata cu „mega” nuntă, sar direct la prezidențiale! George Simion a dat glas planului AUR: „Se poate înscrie orice român”

Liderul AUR face ce face și caută să mai adune capital electoral în dreptul său și al formațiunii politice pe care o conduce. Nici bine nu s-a încheiat îndelung pregătita (organizatoric vorbind) sa nuntă de la Măciuca, de la finalul săptămânii trecute, că, revenit la Parlament, George Simion a ieșit la rampă cu un anunț cu care se poate spune că ar vrea să rupă gura târgului. În condițiile în care alegerile pentru fotoliul de la Cotroceni vor avea loc abia în 2024.

Și anume a dat de veste, în fața presei, că partidul său dă startul campaniei pentru alegerile prezidenţiale. Conform anunțului oficial, orice român se poate înscrie să candideze, sub sigla AUR, dacă întruneşte anumite criterii.

„Dăm start campaniei pentru alegerile prezidenţiale, oferind fiecărui român posibilitatea de a candida, sub sigla AUR, la aceste alegeri. Vom anunţa modalitatea, procedura. Oamenii care şi-au manifestat până acum intenţia de a se înscrie la cursa internă, dar deschisă şi pentru orice om care nu este membru de partid şi pentru membrii de la alte partide de a candida la alegerile prezidenţiale, sub sigla AUR”, a anunțat Simion, joi, de la Parlament.

Care sunt criteriile

Tot liderul AUR a trecut în revistă și condițiile pe care ar trebui să le respecte cei care și-ar dori să se înscrie în această cursă. Una dintre ele ar fi „o minimă susţinere populară”, pe lângă un program de alegeri prezidenţiale.

„Oferim posibilitatea oricărui român, care îndeplineşte niște condiţii minime (…), de exemplu să strângă 500 de semnături, inclusiv online, prin platforma pe care le-o punem la dispoziţie celor care îşi anunţă intenţia. Deci o minimă susţinere populară, un program de alegeri prezidenţiale, un CV şi actele necesare pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte. Până pe data de 25 septembrie, pe platforma online se poate înscrie orice român şi, dacă întruneşte documentele solicitate de noi (…), va intra în bătălia pentru a fi candidatul AUR la alegerile prezidenţiale”, a mai declarat Simion.

„Este o cursă deschisă pentru orice român”

Liderul AUR a făcut și trei propuneri, invitându-și public trei colegi să facă un astfel de pas.

„Este o cursă deschisă pentru orice român. Deschidem arena politică pentru orice doritor din cadrul partidului şi vreau fac nişte propuneri şi să le propun domnului Claudiu Târziu, Sorin Lavric, Dan Tănasă să se înscrie în această competiţie”, a mai spus George Simion.

author avatar
Andrei Coman