AcasăPoliticaGăselnița lui Voiculescu: școala în rate

Găselnița lui Voiculescu: școala în rate

E de tot circul. Deși nu are vreun cuvânt de spus, Vlad Voiculescu a ținut să se amestece în treburile învățământului. Și a emis și opinii, ca și cum s-ar pricepe și la școală, și la sănătate.

În materie de sănătate, lumea s-a convins cât talent are Vlad Voiculescu. În trei luni de când este ministru a reușit să facă nimic. Un nimic frumos, pe care îl rostogolește de colo-colo și cu care se fălește. Dacă ar fi întrebat ce este cu Covid 19, sigur va răspunde ca la clasa întâi. Covid aste atunci când! Atunci când ce? Aici cred că dialogul se întrerupe brusc din lipsă de inspirație. Dar asta nu îl împiedică să traseze directive, mai ales unui minister cu care nu are nicio legătură.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus răspicat că învățământul față în față se va desfășura inclusiv în scenariul roșu, în special pentru clasele terminale. Nu se pupă însă cu intențiile lui Vlad Voiculescu. El vrea ca școala să-și închidă porțile când se va ajunge aici. A fost nevoie de negocieri dure pentru a accepta că se poate învăța și în condițiile acestui scenariu. Cîmpeanu a ripostat pe bună dreptate, că până nu se ajunge la pragul de 6 îmbolnăviri la 1.000 de locuitori nici să nu se gândească că ar avea spor cu ideea sta. Să nu credeți că atotștiutorul Vlăduț a cedat. A sucit lucrurile în așa fel încât să se ajungă la o formulă de compromis. Da, dom’le, să vină la școală, dar în rate. În ce? Jumătate dintre elevi să vină săptămâna asta, iar cealaltă jumătate săptămâna viitoare. Geografia se va preda până la Cota 1.400, copiii intră la cabană pentru un mic și o ciorbă și, peste o săptămână, urcă până la Cota 2.000, unde termină prânzul. Istoria lui Vlad Țepeș, la fel. În prima săptămână, până la judecarea boierilor trădători sau a solilor turci mai obraznici. Rămân așa, în fața țepelor în care vor fi trași, ca să se obișnuiască puțin cu peisajul. Când și seria a doua de elevi ajunge aici, se predă a doua parte. Adică ridicarea în vârful țepelor și urletele de durere. Vlăduț, pe tine nu te doare nimic?

author avatar
Valentin Boeru
1.906 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger