AcasăPoliticaGașca mitocanilor

Gașca mitocanilor

Ne-am ales, de-a lungul timpului, cu personaje bizare în politică. Nu vorbesc de ospătari, de mecanici auto, coafeze, tractoriști, cântăreți cu gura pe la cumetrii sau cârciumari prieteni cu un partid sau altul. Nici de absolvenți de liceu pe la 35 de ani sau studenți exagerat de bătrâni. Nici la cei care au terminat facultăți obscure sau care nu erau acreditate nu fac referire. Sau la cei care s-au prins în hora doctoratelor cu care se băteau în piept, mai târziu dovedindu-se că erau copiate inclusiv cu greșelile de redactare aleautorilor. Geme politica de ei și de prostiie lor, începând cu atacarea la baionetă a  limbii române și terminând cu decizii care nu au legătură cu bunul-simț în gândire, stârnind râsul și sila deopotrivă.

E vorba de bădăranii politici ajunși pe scenă sau în rândul întâi din sală, de unde aplaudă cu sârg. Este vorba de cei care-și pierd controlul la nervi sau care își imaginează că devin mai populari și mai credibili pe măsură ce sunt tot mai vulgari.

O demisie care nu a rezolvat nimic

Ioan Rus a încurcat ițele politicii cu bădărănia

În urmă cu cinci ani, Ioan Rus, fostul ministru social-democrat al Transporturilor, dădea cu bâta în baltă într-o emisiune transmisă în direct. „România are 3 milioane de oameni să zicem, din forța activă, în acest moment în Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betoniști, zidari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi etc. prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă.” Limpede, nu? Intenția de a jigni a fost clară, fără nicio îndoială. Putea să dreagă mitocănia pe loc, îmbrăcând-o altfel. Îi putea da o altă formă, adăugând și scuzele necesare. Nu a făcut-o. A încercat a doua zi cu un comunicat născut la ordin, de la Ministerul Transporturilor. Un comunicat care scotea în evidență că e vorba doar de „o generalizare artistică, o licență”, după cum încerca realizatorul emisiunii să salveze situația. Și atunci, de ce n-ar fi tot o generalizare artistică și „Rus e un mitocan”? Sau un artificiu. Demisia lui Ioan Rus nu a rezolvat nimic, copiii au rămas tot golani, iar nevestele tot curve.

„Suie-te pe masă și-ți arăt…”

Băsescu a depășit planul cincinal la mitocănie

Cel mai des a făcut și face paradă de mitocănie fostul președinte Traian Băsescu. S-o fi crezut spiritual când, în direct, le-a transmis social-democraților că „le-a dat muie” la alegeri. Nu și-a cerut niciodată scuze. Nu-i stă în fire, cum nu și-a cerut scuze nici când a catalogat o ziaristă drept „țigancă împuțită” sau când, după un bilanț al Poliției, i-a spus unei alte ziariste, mângâind-o pe obraz:„Poliția, acum, mi se pare mai frumoasă ca tine!” Nu avea să fie utima ieșire din decor. În scurt timp i-a spus alteia „suie-te pe masă și-ți arăt despre ce e vorba…”. Vulgar până peste cap, cu o mitocănie adesea agresivă, a avut totuși două mandate de președinte. Ales de cine? Astăzi, dacă întrebi, nimeni nu mai recunoaște că l-a votat.

Dumnezeul nostru e mai prejos

Iulian Bulai, la sfadă cu Dumnezeu

Ispita bădărăniei a făcut multe victime. Scuzele ulterioare nu au rezolvat nimic din moment ce vorbele fuseseră aruncate. Explicațiile, mai mult cu scopul de a se îndepărta de subiect, nu au avut niciun rezultat benefic. Dimpotrivă, au întărit sentimentul de silă. Chiar de Crăciun, ziua nașterii Domnului – întâmplător? –Iulian Bulai, deputat USR, vorbește despre Iisus ca de un copil dintr-o familie ciudată, cu „o mamă surogat” și un tată care „acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. O jignire mai mare nu există. Trimiterile filosofice ale deputatului la copiii abandonați din România mai mult dau culoare spuselor lui, dar nu în sensul dorit de el. Cu atât mai mult cu cât se laudă că este catolic și bun practicant. Intențiile sunt clare, de a sugera că Dumnezeul catolicilor ar fi superior celui ortodox, deși este vorba despre același personaj.

„Biserica Ortodoxă e o sectă demonică”

Andrei Caramitru neagă inclusiv cristelnița în care a fost botezat

Nu este singurul atac la adresa Bisericii. În preajma Paștelui din acest an, explodează și Andrei Caramitru. „Eu de azi mă dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizație criminală, retrogradă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației. Și nu are nicio legătură cu Biblia și cu credința. Niciuna. E un ISIS. O sectă demonică.” Ce să comentezi? Furia se tratează la spital. Pe lângă el, cu „panaramelor” adresat femeilor, Nicușor Dan e un boboc de băiat. Că și el jignește tot ca un bădăran, e floare la ureche.

author avatar
Valentin Boeru
2.596 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger