AcasăPoliticaGabriela Firea, reacţie surprinzătoare după ce a pierdut din nou Primăria Capitalei...

Gabriela Firea, reacţie surprinzătoare după ce a pierdut din nou Primăria Capitalei în faţa lui Nicuşor Dan

Gabriela Firea neagă acuzațiile cum că planurile urbanistice de sector din mandatul său ar fi fost ilegale: "Vorbe în vânt!"Gabriela Firea neagă acuzațiile cum că planurile urbanistice de sector din mandatul său ar fi fost ilegale: "Vorbe în vânt!"

Gabriela Firea a spus că a avut o campanie „care poate a fost prea serioasă”, „bazată pe soluţii”, iar din acest motiv nu a ajuns mesajul său la toţi bucureştenii.

Primele rezultate ale exit poll-urilor au arătat încă de duminică, de la ora 22.00, că, în București, în cursa pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a câștigat detașat alegerile.

Unde crede Firea că a greşit

„Nu vreau să reproşez nimănui nimic. Vreau să numărăm voturile, buletinele de vot, să avem o imagine clară asupra acestui rezultat şi avem timp să facem şi analize. Au fost în zona aceasta de centru-stânga mulţi candidaţi, am fost mulţi candidaţi şi în coaliţie, aşa a fost decizia.

Acum ce putem să mai facem? Eu am făcut o campanie corectă, bazată pe soluţii, din păcate ceilalţi contracandidaţi, domni, de dimineaţă până seara mă atacau pe mine ca şi cum eu eram primarul în funcţie şi eu trebuia să fac bilanţul guvernării locale.

Aşa au găsit ei de cuviinţă, cu fraze foarte urâte şi anumite expresii de la periferia vocabularului”, a spus Firea, duminica seara, la sediul central al PSD.

„Eu am făcut o campanie bazată pe soluţii, pe idei, ce am lăsat la primărie, ce vreau să continui şi ce proiecte noi am.

Nu ştiu, campania mea a fost prea serioasă, prea sobră, nu am cântat, nu am dansat, nu am vorbit urât, nu am spus nu ştiu ce cuvinte atractive care să creeze titluri.

Poate a fost o campanie prea serioasă, profesionistă şi din acest punct de vedere poate nu am ajuns cu această campanie serioasă considerată poate, de presă, anostă, nu am ajuns la toţi bucureştenii cu acest mesaj”, a adăugat Gabriela Firea.

Mesajul lui Nicuşor Dan

Niciodată politicienii nu vor câștiga alegeri, alegerile sunt câștigate de comunități. Azi am avut o uriașă comunitate, care și-a dorit onestitate în funcția publică, care și-a dorit instituții pentru oameni, dreptate.

Sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-o dați și de speranțele pe care le puneți în noi. Am luat foarte multe decizii greșite și probabil că o să greșim în continuare.

Însă ce pot să vă spun că niciodată, asta însemnând niciodată, nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate de mandatul pe care ni l-ați dat”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan le-a mai mulțumit colaboratorilor politici.

”Cu aprobarea CG vom declanșa un referendum pentru cum se vor împărți banii între primăria capitalei și primăriile de sector.

Doi ani de zile primăria e obligată să gândească mic pentru că nu poate să gândească mare”, a mai spus vechiul şi noul primar al Bucureştiului.

author avatar
Andrei Ștefan