AcasăPoliticaGabriela Firea l-a "altoit" din nou pe Nicuşor Dan din cauza datoriilor...

Gabriela Firea l-a „altoit” din nou pe Nicuşor Dan din cauza datoriilor către ELCEN: „A avut şi un Guvern prietenos”

firea danGabriela Firea l-a "altoit" din nou pe Nicuşor Dan din cauza datoriilor către ELCEN: "A avut şi un Guvern prietenos"

Gabriela Firea l-a atacat din nou dur pe actualul edil al Capitalei, Nicuşor Dan, despre care susţine că e responsabil pentru faptul că Primăria nu şi-a plătit facturile către ELCEN, chiar dacă a avut „un Guvern prietenos” care i-a alocat sume mari de bani.

Noul ministru al Familiei a aflat în urma unei „discuţii informale la Guvern că Primăria Capitalei are „şapte luni de neplată” către Elcen, motiv pentru care compania a anunţat că va intra în „incapacitate de plată” din cauza datoriilor PMB.

Dan a acumulat prietenii, deşi a avut un „Guvern prietenos”

Firea a zis că este „datoria Primăriei Capitalei să găsească soluţiile juridice şi financiare pentru a subvenţiona agentul termic”.

Astăzi, cei 21 de consilieri generali ai PSD au oprit dorinţa domnului Nicuşor Dan de a creşte facturile la agentul termic cu 70%, dumnealui a venit în Consiliul General cu un proiect care, dacă era aprobat cu privire la preţul gigacaloriei, facturile creşteau cu 70%, urmând ca ulterior domnia sa prin promisiune să obţină sau nu de la Guvern anumite sume de bani care nu ştiu în baza căror legi poate să le solicite, câtă vreme primeşte acea cotă lunară care e mult mai mare decât cea pe care o primeam eu când eram primar general.

Dacă în ceea ce mă priveşte am avut luni în care am primit doar 180 de milioane de lei, 200 de milioane, 220, 230, dumnealui a avut luni de zile, pentru că a avut un guvern prietenos – guvernul coaliţiei de dreapta, un an de zile – a avut luni în care a primit şi 400 de milioane de lei.

În acest caz, cum să nu-ţi plăteşti facturile datorate? Cum de a acumulat şapte luni datorii către Elcen?”, a afirmat Gabriela Firea, vineri seară, la postul Antena 3.

Acuză că Primăria blochează un circuit financiar

Gabriela Firea a mai afirmat că, prin neplata facturilor către Elcen, Primăria Capitalei „blochează un circuit financiar al statului şi blochează alte instituţii ale statului”.

Reacţia Gabrielei Firea vine în contextul în care primarul general Nicuşor Dan a propus în şedinţa CGMB ca din 1 decembrie, preţul pentru gigacalorie plătit de bucureşteni să fie de 280 de lei.

PNL şi PMP au fost de acord cu această propunere, dar USR şi PSD s-au opus. ”Până la o nouă hotărâre de Consiliu General, care să stabilească tarifele pentru populaţie, bucureştenii vor plăti cât plătesc din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie”, a afirmat el, adăugând că speră că Guvernul va veni la rândul lui cu un sprijin în privinţa subvenţiei.

author avatar
Andrei Ștefan