AcasăPoliticaGabriela Firea aruncă bomba, după alegeri. Vor fi anulate rezultatele finale din...

Gabriela Firea aruncă bomba, după alegeri. Vor fi anulate rezultatele finale din Bucureşti?

Gabriela FireaGabriela Firea aruncă bomba, după alegeri. Vor fi anulate rezultatele finale din Bucureşti?

Fostul primar al Capitalei nu renunţă foarte uşor la fotoliul de edil, după ce a pierdut această poziţie în favoarea lui Nicuşor Dan, în urma alegerilor din 27 septembrie. Gabriela Firea a anunţat că a fost informată că au existat foarte multe erori la scrutinul din urmă cu două săptămâni.

În ciuda furtului masiv, diferenţa nu este foarte mare între mine şi cel care teoretic a câştigat. Cetăţenii trebuie să ştie adevărul, chiar dacă parcursul meu politic a fost deviat de furtul înregistrat la vot în Bucureşti. Din respect pentru bucureşteni, trebuie să se afle adevărul. Dacă nu, întotdeauna va fi o pată„, a spus Firea la un post de televiziune.

Fostul primar al Bucureştiului merge mai departe şi cere chiar anularea alegerilor. „Vrem ca din acest moment să le arătăm românilor că nu contează cine votează, ci contează cine organizează alegerile şi numără, ca pe timpuri apuse şi despre care nu credeam că se vor mai întoarce niciodată. Solicităm o expertiză independentă europeană pentru softul STS care a fost folosit de AEP.

Practic, STS a asigurat suportul tehnic-logistic, dar AEP-ul a fost cel care a folosit softul din punt de vedere al organizării şi numărării buletinelor de vot. Dacă s-ar accepta să vină un expert internaţional să verifice softul, să verifice acest neconcordanţe între procesele verbale de la secţiile de votare şi ce este pe site-ul AEP, să vadă imaginile. Cred că ar trebui anulate alegerile nu doar în Bucureşti, ci şi în alte zone„, a mai zis Firea.

Câte voturi în plus faţă de Gabriela Firea a avut Nicuşor Dan

Nicuşor Dan este câştigător cu 282.631 de voturi, iar Gabriela Firea, clasată pe locul 2, a avut 250.690 de voturi, potrivit Biroului Electoral al Municipiului București. Rezultatele finale ale alegerilor pentru Primăria Capitalei, făcute publice de Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, indică faptul că 672.004 persoane dintre cele înscrise pe listele electorale s-au prezentat la alegerile locale din 27 septembrie. Au fost înregistrate 660.118 voturi valabil exprimate.

Dintre acestea, 282.631 au fost pentru Nicuşor Dan şi 250.690 au fost pentru Gabriela Firea.

author avatar
Andrei Ștefan
475 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cînd îl furau, din greu, pe Vadim, la alegeri, voi, presarii cumpărați în viu, ca porcii – printre care te numărai, Gabrielo – erați părtași cu hoții și trădătorii acestui neam. Acum te dai juatițiară. Culegi ce-ai semănat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger