AcasăPoliticaGabriela Firea a declanşat un atac dur la Clotilde Armand. Miza? Spitalele...

Gabriela Firea a declanşat un atac dur la Clotilde Armand. Miza? Spitalele din România

Gabriela FireaGabriela Firea a declanşat un atac dur la Clotilde Armand. Miza? Spitalele din România

Gabriela Firea şi PSD s-au enervat rău pe Clotilde Armand. Consilierii social-democraţi vor depune un proiect de abrogare a deciziei de suspendare a finanţării celor 4 spitale din administrarea Primăriei Sectorului 1.

Despre ce spitale e vorba?

Este vorba despre Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Arşi şi Spitalul de Oftalmologie.

Consideram ca in plina pandemie Romania nu-si permite sa taie finantarea niciunui spital. Niciun primar nu a indraznit sa taie finantarea acelor spitale.

Nu dorim sa ramanem doar la stadiul de protest, de indignare, in fata acestei situatii grave, ilegale si abuzive.

Astazi colegii mei de la Sectorul 1 au depus doua documente: unul pentru convocarea de indata, luni, a unei sedinte a consiliului. Al doilea este un proiect de hotarare care sa abroge taierea finantarii.

Am vazut ca sunt consilieri locali ai partidelor de dreapta care spun ca regreta votarea proiectului doamnei primar.

Daca vor sa demonstreze, au sansa sa-si demonstreze luni responsabilitatea si sa voteze proiectul de abrogare a proiectului care taie finantarea.

M-as fi asteptat ca domnul prefect Berbeceanu sa se autosesizeze. Oare nu-i pasa, nu-i pasa de copii, de pacienti? Sau nu mai stie din partea carui partid ocupa locul de prefect?

Mergem cu actiune in contencios administrativ la Tribunalul Bucuresti, pentru ca oamenii trebuie sa se simta aparati.

La acest moment asistam la un ping pong cu aceste spitale intre Primaria Sectorului 1 si Primaria Generala.

Domnul Nicusor Dan a scris ca daca cineva nu are timp sau chef sa administreze ceva, ca asa sunt tratate aceste spitale, ca ceva, poate sa le transfere la Primaria Generala, dar doar daca are si fondurile necesare.

Pai asta este problema de fond, nu cred ca doamna Armand nu voia sa administreze, ci trebuie sa gaseasca banii necesari”, a declarat Gabriela Firea, după şedinţa de la sediul PSD.

Vlad Voiculescu susţine că „Grigore Alexandrescu” va primi fonduri

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a spus că este o „neînţelegere” care probabil vine „dintr-o comunicare neadecvată” şi că Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” nu a fost „văduvit” de fonduri prin decizia de joi a Consiliului Local al Sectorului 1.

„Este o neînţelegere, probabil că vine dintr-o comunicare neadecvată. Dacă vă uitaţi pe site-ul Primăriei Sectorului 1, lucrurile sunt explicate cum se poate de clar acolo.

De asemenea, au fost explicate de către toţi decidenţii care au fost parte la acea decizie”, a afirmat Voiculescu.

author avatar
Andrei Ștefan