AcasăPoliticaFuncție „călduță” pentru Traian Berbeceanu. Ce post a primit fostul prefect al...

Funcție „călduță” pentru Traian Berbeceanu. Ce post a primit fostul prefect al Capitalei

Traian BerbeceanuFuncție „călduță” pentru Traian Berbeceanu. Ce post a primit fostul prefect al Capitalei

Traian Berbeceanu a fost numit administrator public al Primăriei Municipiului Deva, potrivit unor surse citate de publicația hd24.ro. În calitate de city manager, el va avea atribuții de coordonare a unor compartimente ale aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local. 

Berbeceanu se va afla în subordinea lui Nicolae-Florin Oancea, primarul liberal al municipiului Deva, ales în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

Berbeceanu a revenit în PNL

Fostul Prefect al Capitalei a revenit în PNL luna trecută. Berbeceanu a spus că atunci când a demisionat din partid, pentru că prevederile Codului Administrativ îi impuneau, a făcut-o „cu strângere de inimă”.

„În luna octombrie a anului trecut domnul prim-ministru Ludovic Orban mi-a propus să preiau funcția de prefect al Capitalei, iar prevederile de la acea dată a Codului Administrativ au impus demisia mea din PNL. Am făcut-o cu strângere de inimă…”, spunea acesta într-o postare pe Facebook.

Fostul comisar de Poliție Traian Berbeceanu, fost șef de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a fost numit în funcția de prefect al Capitalei de către Guvernul Orban, în octombrie 2020.

Înlocuit cu Alin Stoica în funcția de prefect al Capitalei

Berbeceanu a fost schimbat din funcția de prefect al Capitalei la începutul lunii martie, după ce, în urma negocierilor din coaliția de guvernare, postul a revenit USR-PLUS. Astfel, a fost numit prefect al Bucureștiului Alin Stoica (PLUS).

Traian Berbeceanu a lucrat în Poliţie timp de 25 de ani, până la pensionarea sa din 2018 şi a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire de DIICOT într-un dosar în care, la judecarea pe fond, a fost achitat. Dosarul se află în prezent, în apel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

author avatar
Andreea Vlad
673 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger