AcasăPoliticaFostul primar al Capitalei îi ia la întrebări reprezentanții Coaliției. Firea: ”În...

Fostul primar al Capitalei îi ia la întrebări reprezentanții Coaliției. Firea: ”În București se întâmplă ceva fabulos”

Fostul primar al Capitalei îi ia la întrebări reprezentanții Coaliției. Firea: ”În București se întâmplă ceva fabulos” (foto: Facebook)

Pe fondul reacțiilor apărute ca urmare a comentariului venit din partea ministrului Sănătății, pe marginea datelor privind calculul incidenței COVID, fostul primar al Bucureștilor a trecut la calcule și a anunțat concluzia, prezentând și o serie de cifre.

”Am făcut un calcul. Ca senator dar și ca simplu cetățean. Pardon, terorist! Cum ne “alintă” premierul. În timp ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, o acuză pe Violeta Alexandru, dar și pe PNL că au măsluit datele privind Covid, în București se întâmplă ceva fabulos: în vreme ce numărul cazurilor noi de Covid scade zilnic, incidența, în schimb, crește!

Asta arată că formula cu incidența la 14 zile, nu la 3, cum e în Europa și la mia de locuitori, nu la suta de mii, cum e în Vest, nu ne arată realitatea!”, susține Gabriela FIrea, într-un mesaj postat, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

Prim-vicepreședintele principalei formațiuni de opoziție pezintă, apoi, o serie de cifre considerate concludente pentru concluzia la care a ajuns, și lansează o întrebare către reprezentanții actualei coaliții de guvernare.

”Astfel:
București, 21 martie 2021: 1755 cazuri noi, incidența 5,33 la mie.
București, 22 martie 2021: 1446 cazuri noi, incidența 5,67 la mie.
București, 23 martie 2021: 695 cazuri, incidența 6,22 la mie.
București, azi 24 martie 2021: 1.092 cazuri, incidența 6,37 la mie.

Așadar, cine și cu ce interes măsluiește rata de incidență, în timp ce numărul de cazuri noi este în scădere, că la Guvernare sunt PNL și USR+, nu PSD, domnilor din Coaliție!?”, transmite Firea, pe aceeași rețea de socializare.

Iohannis: Nu a măsluit nimeni datele

Vă amintim că după ce a postat comentariul la postarea făcută de către Violeta Alexandru, Vlad Voiculescu a venit, miercuri după-amiază, cu precizări. Oficialul guvernamental a ales să sublinieze că nu se poate pune problema de vreun ”scandal” între Alexandru și domnia sa.

”Este vorba despre o postare și un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adevcat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acțiunile”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Anterior în cursul zilei, președintele Iohannis – întrebat fiind despre cele susținute de ministrul Sănătății – făcuse referire la formule de calcul diferite. ”Când a fost ministrul Tătaru, împreună cu echipa domniei sale, a găsit potrivită o anumită formulă de calcul pentru incidența pandemiei. După aia s-a calculat, și ce s-a calculat și s-a știut s-a comunicat, deci nu a ascuns nimeni date sau informații. Acum ministrul Voiculescu cu echipa domniei sale a dorit să modifice oarecum formula, a modificat-o și acum se dau datele care se găsesc. Deci, vorbim despre două formule ușor – ușor – diferite”, a declarat Klaus Iohannis.

”Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după alegeri, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită”, a mai spus președintele.

327 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu a masluit nimeni cifrele.
    OK.
    Dar cum stam cu aritmetica ?
    Ca 3 % nu e egal cu 5% , nici cu 6 % ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger