AcasăPoliticaFostul președinte al Senatului se mai gândește dacă să-și ducă băiatul la...

Fostul președinte al Senatului se mai gândește dacă să-și ducă băiatul la școală: ”Nu-mi inspiră deloc încredere…”

Semnal de alarmă tras de FSLI

După ce Guvernul a propus scenariile cunoscute opiniei publice drept ”semafor”, având în vedere culorile situațiilor luate în calcul în privința începerii anului școlar – verde, galben și roșu, iar președintele însuși a vorbit, miercuri seară, despre măsurile ce privesc reluarea cursurilor, în contextul problemelor cauzate de noul coronavirus, liderul ALDE pare sceptic în privința variantelor propuse de decidenți.

Preocupat cu atât mai mult de acest subiect cu cât fiul său ar urma să intre în clasa pregătitoare, Călin Popescu Tăriceanu se declară ”îngrijorat în legătură cu deschiderea școlilor”. ”Nu-mi inspiră deloc încredere pseudo-soluțiile pe care președintele și guvernul le propun. Mă gândesc serios dacă Tudor, băiatul meu cel mic, ar trebui să meargă în clasa pregătitoare sau să mai așteptăm”, a anunțat, joi, liderul ALDE, pe o rețea de socializare.

Candidatul la Primăria Capitalei pune accent pe faptul că elevii ar trebui să poarte mască timp de mai multe ore și se arată neîncrezător că micuții ar putea respecta cu totul normele în acest sens. ”Problema este că eu nu-mi pot închipui cum copiii noștri pot sta cu masca pe față 5-6 ore pe zi. Pentru că minimum atât durează de la momentul în care se urcă în microbuz până când se întorc acasă. Cred că puțini adulți reușesc să stea permanent cu masca 5-6 ore, deci sunt sceptic că niște copii vor putea respecta aceste instrucțiuni”, adaugă Tăriceanu, în mesajul transmis pe Facebook.

Ca urmare, liderul ALDE e de părere că autoritățile ar trebui să caute alte variante, inclusiv alternativa predării unor materii prin intermediul unor lecții difuzate la postul public de televiziune. ”Revin la ideea de a găsi soluții care să țină copiii mai puțin în școală. Asta înseamnă să se reducă drastic numărul de ore din programa școlară. Nu moare nimeni dacă lăsăm niște materii pentru vremuri când situația se va normaliza. Sau poate găsim soluția ca televiziunea publică, împreună cu experți din învățământ, să organizeze lecții interesante pentru materiile care nu se mai fac, temporar, în școală. Nu văd de ce nu s-ar putea preda geografia, istoria și alte materii într-un mod atractiv prin intermediul TVR. Sunt convins că mult mai mulți copii au acces la un televizor decât la o tabletă sau telefon inteligent. Și poate s-ar putea face niște lecții care să-i atragă mai tare decât plicticoasele cărți, care de multe ori nu fac decât să le umfle ghiozdanele.

Cred că televiziunea publică poate să ducă această sarcină la bun sfârșit, dar pentru asta este necesar ca politrucii de la guvern să asculte și alte opinii, nu doar ale celor care le cântă în strună. Sau să ascultăm ce zice dl Iohannis, că vom avea o “generație pierdută”. Sigur, nu din vina lor”, conchide fostul președinte al Senatului.

Ce spunea președintele

Tăriceanu a făcut trimitere la recenta conferință susținută de Klaus Iohannis, la Cotroceni, în care președintele a fost auzit spunând că ”școala totuși trebuie să înceapă, fiindcă este inadmisibil să avem o generație pierdută. Deja, în mediile de specialitate se vorbește despre a preveni „generația pandemiei”.”

”Copiii trebuie să meargă la școală, trebuie să învețe, trebuie să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru este nevoie de regulamente, de ordine, de proceduri speciale pentru vremuri de epidemie, și la acestea lucrează Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății. Există proiecte de regulamente, ele se discută și, într-un timp foarte scurt, cu siguranță vor fi aprobate și făcute publice”, a mai punctat primul om în stat.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger