AcasăPoliticaFostul ministru Voiculescu, dezamăgit de Rafila: Nu ne cunoaștem de ieri, de...

Fostul ministru Voiculescu, dezamăgit de Rafila: Nu ne cunoaștem de ieri, de astăzi – VIDEO

Fostul ministru Voiculescu, dezamăgit de Rafila: ”Nu ne cunoaștem de ieri, de astăzi” - VIDEO

Fostul ministru USR PLUS al Sănătății, Vlad Voiculescu, se declară dezamăgit de profesorul Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și, totodată, parlamentar PSD. Reacția lui Voiculescu a venit pe fondul unor declarații pe care le-a făcut Rafila, la adresa MS-ului pe care l-a condus până recent cel dintâi, cu trimitere la o reducere a finanțării la nivelul ATI. Un subiect sensibil, date fiind discuțiile din ultima perioadă, cu privire la aglomerația de la nivelul secțiilor de Terapie Intensivă, în plină pandemie.

”Domnul profesor Rafila este una dintre marile dezamăgiri pentru mine personal. Nu ne cunoaștem de ieri, de astăzi”, a fost auzit spunând Voiculescu, vineri, într-o conferință de presă maraton, prima după revocarea sa din Guvern.

De altfel, fostul ministru al Sănătății a venit cu explicații pe tema alocărilor bugetare către spitale. ”Avem un buget al Ministerului Sănătății, care a fost împărțit pentru toate spitalele din țară. Nu vorbim cu siguranță de o micșorare cu 65%, este pur și simplu aberant. Vorbim despre un buget care va fi suplimentat pe parcursul anului, așa cum a fost în fiecare an”, susținut Vlad Voiculescu.

Ce spusese recent profesorul Rafila

Replica lui Voiculescu a venit pe fondul unei situații expuse, recent, de către Alexandru Rafila, la un post de televiziune, în care a amintit de spusele profesorului Săndesc, șef în cadrul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. ”Problema a fost alta, că ce am aflat eu, și asta mi se pare lucrul absolut inexplicabil: în momentul în care s-a discutat despre bugetarea acestor paturi ATI, la începutul acestui an, de către domnul ministru Voiculescu – și asta e declarația președintelui Societății de ATI, domnul profesor Săndesc – a scăzut bugetul cu cât credeți? Cu 65%! Adică a lăsat doar o treime din buget pentru terapie intensivă în plină criză și când valul 3 se prefigura că va apărea.

Păi asta e noaptea minții! Noi numărăm paturile și reducem finanțatea acestui sector. Nici nu mai poți să mai funcționezi, aici nici nu mai contează câte paturi sunt, dacă eu nu am finanțare ca să le fac funcționale”, declarase Alexandru Rafila, joi seară, la postul B1TV.

254 afisari

3 COMENTARII

  1. Cand ai dezamagit o tara intreaga, TU nu poti fi dazamagit de nimeni….Se spune ca atunci cand 2 persoane iti spun ca esti beat, te duci si te culci… dansul NU si NU…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger