AcasăPoliticaFosta şefă a ICR Londra a dat MAE în judecată: vrea să...

Fosta şefă a ICR Londra a dat MAE în judecată: vrea să fie repusă în funcție

londra

Catinca Nistor, fosta șefă a ICR Londra, a dat în judecată Ministerul Afacerilor Externe, în iunie, la o lună după ce a fost revocată din funcție.

Ea susţine că ordinul de revocare din funcţie nu a respectat procedura. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 28 septembrie.

Statul îi achita o chirie de 6.500 lire pe lună

Catinca Nistor cere instanței să oblige MAE să anuleze decizia de eliberare din funcție din primăvara acestui an, să fie repusă în funcția de director ICR Londra și să primească despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate din perioada în care a fost demisă și până la pronunțarea sentinței.

Fosta şefă a ICR Londra a ajuns în atenţia publică după ce s-a aflat că plătea din banii statului o chirie de 6.500 de lire pe lună pe o locuinţă de lux deşi avea la dispoziţie o locuinţă gratuită, dar și pentru că a susținut un recital controversat.

Ministrul de externe de la acea vreme, Bogdan Aurescu, a cerut rezilierea contractului, însă acest lucru a fost imposibil fără costuri suplimentare, pentru că prevederile contractuale erau pentru o chirie de 12 luni. Contractul se încheie săptămâna viitoare, pe 8 septembrie 2023.

Vrea salariile indexate, majorate și reactualizate

Catinca Nistor cere instanței să oblige MAE să anuleze decizia de eliberare din funcție din primăvara acestui an, să fie repusă în funcția de director ICR Londra și să primească despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate din perioada în care a fost demisă și până la pronunțarea sentinței.

Catinca Nistor a semnat contractul de muncă în iulie 2022, pe o perioadă determinată și pe un salariu de 3.993 de euro. Mandatul ei s-a încheiat pe 15 mai 2023, ca urmare a propunerii de demitere inițiată de șeful ICR, Liviu Sebastian Jicman, în luna martie.

Pe 2 mai, Catinca Nistor a primit ordinul de revocare, iar conform documentului, ultima sa zi la conducerea ICR Londra a fost 15 mai.

author avatar
Andrei Ștefan
487 afisari

23 COMENTARII

        • Yes, we know, you dropped that comment on every article. Isn’t it past your bedtime, Putulica?

          • Nope, it’s way past yours you senile geriatric. You wear pampers, you fall over your feet and you have dementia. And so does the U.S. with its legacy technology and no gold so roses are red, violets are blue, fuck the U.S. and you too.

          • @Anonim „Legacy technology??” Hahahahahaha! We are the most technologically advanced country on earth, #1 leader in research and development, and we have by far the best universities. I suggest you focus on your own country’s technological impact before you criticize other countries.

          • Is that why lost to rice farmers and goat herders while your domestic infrastructure is crumbling? Stop sniffing little girls Joe!

      • Pentru ca la noi, nu mai conteaza deciziile legale administrative de numire in functie.Daca mai are calitatea de a mai ocupa acel post…Doar justitia hotaraste peste deciziile administrative.
        Era caldut postul ala, de ce sa plece?

  1. Securizati-va sectiunea de comentarii macar pentru articolele importante unde se discuta civilizat geopolitica. Acele articole sunt cele mai atacate de spammeri si troli mai ales cele care critica in vreun fel SUA. Altfel tot efortul jurnalistic depus de dvs. este in van. Pentru ca noi nu vom mai fi interesati sa citim ce ati scris dvs. daca nu putem sa avem un schimb amiabil de idei.
    Răspundeți

    • We will always cherish and protect the right to free speech, even if it is critical of our country.

      • No you don’t you fucking neomarxist! You are weak that is you fear the truth. We are on to you and you know it.

        • Baai, ia-o mai incet cu „injuraturile”, ca ma cac de ras 🤣 Nu există nici un neomarxism. Este un termen gol, inventat de americanii de dreapta pentru că termenul ‘comunist’ și-a pierdut impactul. Asa pot si eu sa inventez „neofascism” pentru cei de dreapta.

          • I know you shit yourself Joe. If it is such an empty word why do demoncrats like you and your antifa thugs actively use it when referring to themselves while having statues of marx in their offices? It’s neo because it’s new since communists always claim true communism has never been tried yet and it’s marxism because it adheres to and promotes marx’s devilish ideology. Neofascism is simply not allowed in your ahem „democratic” country and your democratically alligned ahem „strategic” partners.Now fuck off and die already !

    • @ Alo redactia .daca ”noi ” nu esti interesat sa citesti , nu te obliga nimeni sa citesti , nu faci tu ”noi ” politica NATIONAL . de ex noi vom citi in continuare ce scrie NATIONAL .

      • Tu vei citi articolul, noi nu. Si da noi cititorii facem politica ziarului pentru ca noi suntem CLIENTUL, iar clientul are intotdeauna dreptate.

  2. O obrăznicie fără seamăn. Însă, din fericire, procedura e simplă, categorică, fără niciun echivoc: angajatorul îți comunică să-ți faci bagajele și tu, angajat, ai un interval, de cel mult 90 de zile, să ți le faci.
    Numirea la post, în străinătate, este o decizie de oportunitate, fără durate fixe de angajare. Poate să invoce și pe mama răniților. Rechemarea de la post, care poate interveni oricând, rămâne executorie, chiar de-ar fi să stea și în cap.
    Au mai fost zmei obraznici, care au contestat în instanță ordinele de rechemare și care au luat praful de pe tobă!

  3. Ati uitat sa menționati cine a fost in spatele concedierii mele… useristii, sa ii ia mama dracu. Astia se baga ca musca in rahat de fiecare data cand descopera ca cineva a plagiat sau și-a denaturat acreditarile. E si ce daca nu sunt de fapt absolventa la London School of Economics? Toate lumea din functiile publice mai spune o mica minciuna. Nu va mai dati pe grozavii.

  4. Hăi Catincî shi ni arathî hăăi,
    Pai cum jucai can ierai fatî mai mai.
    Pai stanga unu dreapta 2
    CA asa-i hora pi la noi dam diridi diri dam…

  5. asta nici la taiat frunze la javre in faltiseni nu se descurcă.
    am vazut-o la audiere in comisia din parlament pentru numirea in functie la icr londra.
    vai de echerul si compasul ei, daca n-ar fi tataia nistor de la oculta ma$onica sa-o baje pi isi pi colo… vai de steaua ei.
    tufa di faltiseni.
    asta pe unde o fost numa belele o facut. chiar nu se pricepe la nimic bun si nici nu pricepe ca nu se pricepe… absolventa de landan scul ov iconomix, sau mai degraba absolventa la skull and bones.
    are tacsu’ banet de nu poate sa-i cheltuie nici in 10 vieti, dar ea vrea mai mult, vrea expunere mediatica, vrea funcții, vrea fudulie, vrea drogul puterii.
    numai daca ar fi sa ne luam dupa gura din_rectorului de la cadastru de la suceava care se lauda cu ce sume uriase a livrat catre tataia nistor de la loja si anul asta, pentru functia de din_rector…banet greu scos prin interpusi numa’ pe terenurile vandute anul asta ca sa-si scoata chelea din belele.
    numai pe intrarile de la ghiocel mocanu si i-ar ajunge catincai banetul pentru doua vieti.
    si cati or mai fi care baga spaga la greu in conturile lui nistor de la loja ca sa primeasca functii.
    iar fata saraca, cica n-are bani.
    mare zgarcit si nistor asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger