AcasăPoliticaFost ministru PSD, la aceeași masă cu George Simion, la o dezbatere...

Fost ministru PSD, la aceeași masă cu George Simion, la o dezbatere AUR. Eugen Teodorovici: „E de apreciat faptul că…” – VIDEO

Fost ministru PSD, la aceeași masă cu George Simion, la o dezbatere AUR. Eugen Teodorovici: „E de apreciat faptul că...” - VIDEOFost ministru PSD, la aceeași masă cu George Simion, la o dezbatere AUR. Eugen Teodorovici: „E de apreciat faptul că...” - VIDEO (sursa foto: captură video/Facebook)

Fostul șef de la Ministerul de Finanțe din Guvernul PSD condus de către Viorica Dăncilă a fost zărit, recent, la Parlament, la aceeași masă – a discuțiilor – alături de George Simion și Claudiu Târziu, cei doi președinți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

De altfel, dezbaterea la care a participat Eugen Teodorovici, marți, 15 februarie, la sediul Legislativului, a fost organizată chiar de către AUR, tema reprezentând-o facturile românilor la energie. Mai exact, „Provocările globale din sectorul energetic și soluțiile concrete pentru facturile românilor”. Totul, în contextul a ceea ce a ajuns să fie cunoscut public drept „criza facturilor” la energie, dar și la gaze naturale.

De altfel, însuși fostul ministru Teodorovici a ales să facă referire, în această a treia zi a săptămânii, la recenta sa participare la discuțiile de la Parlament, menționând că a răspuns invitației venite din partea lui Simion, unul dintre liderii AUR. „La invitația co-președintelui AUR, domnul George Simion, am participat ieri (marți-n.red.), la o dezbatere organizată la Parlamentul României, în încercarea de a găsi o SOLUȚIE la problema gravă cu care se confruntă România: CRIZA ENERGETICĂ / CRIZA FACTURILOR”, a transmis în primă fază Eugen Teodorovici, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru PSD a postat și imagini din cadrul discuțiilor ce s-au purtat la Parlament, din care se poate vedea că ex-reprezentantul Guvernului a stat la aceeași masă, în cadrul dezbaterilor, cu George Simion și Claudiu Târziu, cei doi președinți ai AUR. „Trebuie să subliniez că este de apreciat faptul că totuși, un partid politic aflat în opoziție (❗) este preocupat și încearcă să găsească SOLUȚII la problemele curente care afectează profund atât viața de zi cu zi a românilor, cât și economia, în ansamblul său”, a ținut să remarce Teodorovici.

Săgeți la actualul guvern

Nu au lipsit nici săgețile lansate din direcția fostului ministru social-democrat al Finanțelor către actualul Executiv, respectiv către Cabinetul Ciucă, și nici către partidele din coaliția de guvernare.

„Din păcate, actualul guvern, inclusiv partidele aflate în coaliția de guvernare, INDIFERENȚI la această problemă, fac promisiuni fără acoperire, se întrec în idei populiste contribuind – cu zel nejustificat – la declanșarea unei noi crize economice în România, cu efecte dezastruoase pentru români și firmele din România”, susține Eugen Teodorovici.

 

Anunțul AUR după dezbaterea de la Parlament

Până ca Eugen Teodorovici să facă public mesajul cu privire la participarea sa la dezbaterea organizată de AUR, din direcția partidului condus de către Simion și Târziu se anunțaseră câteva scurte concluzii după evenimentul de marți.

Specialiștii prezenți la dezbatere au concluzionat că, piața fiind una de monopol, cu o poziție dominantă a statului român, nu se pune în discuție existența unei piețe libere. Toate piețele de monopol implică reglementare, care trebuie să țină cont de costuri, necesitatea unor investiții viitoare și o cotă corespunzătoare de profit.

Această măsură pe termen scurt și lung trebuie să fie dublată de o îmbunătățire a eficienței energetice a principalilor consumatori, deoarece crearea de noi unități de producție se poate face pe termen mediu și lung, însă reducerea consumurilor prin îmbunătățirea performanței, și nu prin restrângerea activității, se poate face pe termen scurt și mediu.

O altă soluție propusă, ca formă de reglementare a prețurilor la energie, a fost stabilirea unei marje maximale de profit”, s-a transmis pe pagina de Facebook a AUR, cu referire la conferința cu tema „Provocările globale din sectorul energetic și soluțiile concrete pentru facturile românilor”.

302 afisari

1 COMENTARIU

  1. PFUI,ce duhoare vine de la palat,
    Parese ,presul imputit s a sculat
    E obosit ca a venit ieri cu circul
    De la hermanstadt si i vlaguit ,porcul

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger