AcasăPoliticaFost ministru, în așteptarea explicațiilor de la Orban: Obsesia de a controla...

Fost ministru, în așteptarea explicațiilor de la Orban: Obsesia de a controla orice informație arată că Guvernul are ceva de ascuns – VIDEO

Orban, așteptat în Parlament (sursa foto: gov.ro)

Social-democrații îl așteaptă pe șeful Guvernului cu lămuriri în fața reprezentanților Legislativului, în chestiunea achizițiilor făcute pe durata stării de urgență.

Ludovic Orban ar trebui să ajungă chiar luni în Parlament. „Știm că PNL va face eforturile să saboteze o dezbatere deschisă”, a anunțat, în acest context, purtătorul de cuvânt al PSD, într-o declarație de presă.

De unde și speranțele că premierul va fi chemat la audieri la comisia de la Parlament, special constituită pentru a se face verificări pe tema achizițiilor făcute în acea perioadă, precum și a gestionării stării de urgență. Comisia este condusă de către fostul ministru social-democrat Marius Budăi, cel care a și făcut precizări, duminică, despre obiectivele forului parlamentar.

Vor să scoată adevărul la lumină

Cu acest prilej, fostul ministru a adus în discuție ceea ce la nivelul PSD se consideră a fi fost blocarea testărilor suștinute de primarul Firea și de către medicul Streinu-Cercel. „Scopul principal (…) este aflarea adevărului despre cum a fost gestionată pandemia. (…) S-au cheltuit sume foarte mari din banii românilor, (…) deci românii au dreptul să știe ce s-a întâmplat în această pandemie. (…) Avem o singură certitudine – că nu știm adevarul, (…) că Guvernul ne-a ascuns adevărul. (…) De ce au blocat orice testare prin sondaj? (…) De ce nu vor să se afle procentul cetățenilor care au fost infectați?”, a întrebat Budăi.

Se vor cere contractele

„Această opacitate, aroganță de a ignora întrebările legitime ale cetățenilor, această obsesie de a controla orice informație, cine ce spune, toate acestea ne arată că Guvernul are ceva de ascuns. Aceeași opacitate am văzut-o și în cazul achizițiilor publice. (…) Toate firele acestor afaceri duc direct în Palatul Victoria. (…) Vom cere de la Guvern toate contractele încheiate sub paravanul pandemiei. (…) Există sau nu o legătură între cei care au dat tunuri și membrii Guvernului sau liderii PNL? Cel puțin în cazul UNIFARM am văzut că există o strânsă legătură care duce direct în biroul premierului Orban din Palatul Victoria”, a punctat Budăi.

Așteaptă răspunsuri la întrebări

Forul parlamentar nu va analiza situația de la Unifarm, după ce fostul director Adrian Ionel a intrat în vizorul DNA. DETALII AICI.

„Comisia NU va cerceta cazul UNIFARM, pentru că acolo avem o anchetă în desfășurare a Parchetului, iar legea nu permite ca o anchetă parlamentară să se suprapună cu cea penală”, a mai anunțat Budăi, cu mențiunea că social-democrații consideră că atât Orban, cât și președintele Iohannis ar trebui să răspundă unor întrebări pe care și le pun oamenii.

 

149 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ne-au crezut prosti, dar nu suntem, cerem sa n-I se spuna adevarul. Nu manipularea politica a informatiilor legate de Coronavirus !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger