AcasăPoliticaFost ministru de Externe, declarații halucinante: „Ucraina trebuie să cedeze teritorii României”

Fost ministru de Externe, declarații halucinante: „Ucraina trebuie să cedeze teritorii României”

romaniaFost ministru de Externe, declarații halucinante: „Ucraina trebuie să cedeze teritorii României”

Fostul ministru de Externe și al Educației Andrei Marga cere ca teritorii din Ucraina să fie împărțite României, Ungariei și Rusiei. Acesta susține că „Ucraina este în frontiere nefirești”, iar teritoriul său trebuie împărțit de mai multe state, inclusiv România, care trebuie să preia Bucovina.

Andrei Marga a afirmat, cu ocazia lansării noii sale cărți, că Ucraina va trebui să cedeze Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbasul și Crimeea.

României ar trebui să-i revină Bucovina

„Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, asta e, va fi conflict”, a declarat Andrei Marga la Alba Iulia.

El a mai insistat că „România nu are ce căuta în acest război”, iar „România are toate resursele să nu sufere cu criza energetică” ce a fost exacerbată de războiul din Ucraina.

Reacția Ambasadei Ucrainei în România la declarațiile lui Andrei Marga

Ambasada Ucrainei la București a respins declaraţiile lui Andrei Marga, fostul ministru de Externe şi al Educaţiei, care a dat note informative la Securitatea comunistă.

„Regretăm că fostul ministru Andrei Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent. Asemenea declarații sunt inacceptabile în nicio circumstanță. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”, arată ambasada într-un comunicat.

„Declaraţiile recente ale d-lui Andrei Marga despre posibila soartă a Ucrainei sunt lamentabile şi scandaloase. Chiar nu ne mai putem imagina Europa ca pe un tort teritorial pe care şi-l împart, cu preţul unor războaie sălbatice, diverşi dictatori descreieraţi. Domnule Marga, încercaţi să trăiţi în secolul 21 şi respectaţi, măcar prin tăcere, efortul generaţiilor post-belice şi post-comuniste de a construi un proiect european definit prin pace şi democraţie”, a scris și fostul ministru de Externe Teodor Baconschi pe Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
584 afisari

25 COMENTARII

  1. Nu stiu cine e Andrei Marga…..dar Basarabia e teritoriu romanesc,la fel ca Bugeacul,Bucovina,Cadrilaterul.
    Cine si cum sa le recupereze e alta situatie.E suficient sa vezi harta Romaniei din1938 si vezi realitatea geo-politica
    Dar teritoriile respective au fost anexatede URSS care acum nu mai exista.Ucraina nu se poate declara noul URSS dar cum sa explici asta nebunilor si oligarhilor?Asa ca n-au decat sa se bata pana se satura….daca nu le-a ajuns World War1&2 o sa aiba WorldWar 3…sau pastile de xanax si camasa de forta

    • Daca NATO intra in razboi cu rusii avem tot dreptul si obligatia sa revendicam teritoriile istorice.Ori la bal ori la spital,daca vreti razboi macar sa stim pentru ce ne batem.

  2. Cum sa nu comenteze cele spuse de Marga, unul cu nume neaos romanesc Baconschi ??? Adica ce stiti voi mai, romanilor ??? Eu, NOI le stim mai bine . Voi, mucles. De luat nu cred ca le putem lua, ca atunci s-ar crea un iures european, dar sa aiba conditiile normale de trai si convietuire in tarile respective, DA. Ucrocii, insa au uitat asta, Aceste lucruri ar trebui sa le vada ambasada care a sarit ca arsa, ca noi le-am intins mana, chiar prea mult la ce le-au facut ei romanilor. Dar se psre ca au uitat. Cam repede.

  3. Doar pentru o redusă ca hAndreea este ceva halucinant. Pentru una care nu prea a fost la școală că n-o ajuta bibilica.
    Altfel ar fi știut că hUcraina este ceva artificial, un conglomerat de teritorii care nu trebuie să fie ale lor.

  4. Ce slugi ordinare, ce scursuri umane, parashuta care semneazā si sugātorul de prohaburi globaliste, baconschi! Huoooo!

  5. Pt a intelege sustinerea propagandei Rusiei trebuie sa cunoasteti activitatea lui Andrei Marga inainte de 1989. A studiat filozofia marxista la Universitatea Cluj Napoca iar dupa terminarea ei a ramas asistent universitar la aceasta catedra. A fost preseduntele UASC Cluj Napoca dictand si trasand politica PCR in randul studentilor. S-a casatorit cu Delia Trifu, care era amanta unui alt activist si care era nepoata lui Ioan Ursu, membru CPEx , care l-a ultima sedinta de Birou tinuta de Ceusescu nu s-a prezentat , scapand astfel de proces.
    A dat note informative Securitatii sub numele Horia. Aceasta este explicatia celor sustinute de fostul comunist Andrei Marga.

    • Mars la kakat fmm mai jegule…dar satanistul Brucan,Basescu-Petrov,Manole-Isarescu Stolojinski-Stolojan….ce erau?nu cumva GRU-DIE???

    • RDM nu am epitete ptr tine ,ești un nimeni ,nu ne interesează ce a făcut Marga ,noi vorbim de azi ,în rest ovreiule mascat numai bine,de ‘romani,, ca tine are nevoie tara!

    • RDM,după ce scrii ante bellum ai fost lucrător la organe,pe la cadre un mic șobolan,sau mai grav băiat întreținut din delatorism ,te pup !

      • Zica, am 75 de ani , pensionar , specialitatea inginer proiectant. Nu am colaborat cu Securitatea, pt. simplu motiv ca am detestat doctrina comunista asa cum am detestat orice doctrina totalitara (legionara, fascista etc). Insa toti care nu recunosteti ca sustineti criminalii de la Kremlin, ati crezut in regimul comunist, care probabil v-a acordat avantaje , multe nemeritate, banuind ca proveniti din familii fara pregatire, fara educatie. Eu provin dintr-o familie in care aproape toti au terminat o facultate, dintre care unii in strainatate, cu doctorate. Verii mame erau chelneri la Paris si au terminat la Sorbona. Aceasta este deosebirea intre noi, care expuneti lipsa de ducatie prin marlaniii, trivialitati. Acum societatea nu mai da doi bani pe voi si asta va infurie.

        • Unchii mei au făcut ani grei de pușcărie politica și erau intelectuali în rest te salut!

        • Daca ai fost chelner la Paris probabil ca stii sa te apleci dupa capace pe sub masa…sugi si stai in patru labe….jeg sorosist..siktir

    • Ba mizerie, cunosti istorie? Marga nu a spus decat adevarul, sunt teritorii romanesti ocupate de ucrainieni, plus ca au terorizat romanii din zonele ocupate. Iar zdr eanta de reporteriță, are o clasa mai mult ca trenul, de unde sa știe istorie

  6. Ucraina trebuie desfiintata si impartita,aceasta tara de nazisti care discrimineaza pe toti

  7. Cinste dlui prof. univ . dr Marga, intelectual adevarat si barbat curajos, care merita, cu prisosinta sa fie ales membru al Academiei Romaniei. Despre perioada comunista, e de notorietate, ca persoanele de exceptie erau facute membri in fel si fel de organisme. Nu te faceai, erai facut.

  8. Cinste lui Marga
    Asta e om ce simte romaneste ,nu ciumpalacii de la toate partidele care tac chitic cand vine vorba de romanii asupriti de ucraineni si siliti sa lupte cu rusii pentru a apara un stat ce nu-i reprezinta si in care sunt considerati cetateni de rangul 2

  9. Mihailescule ,iar ti-ai luat-o.Daca nu taci din gura…Mama mare avea o vorba ,cartea prea multa prosteste.Vazand ce iti debiteaza neuronii de proiectant abia acum incep sa o cred.

  10. Andreea Vlad îl preia de pe fb pe Teodor Baconschi cu acest articol tendențios prezentat de Bacus-Onschi. Amândoi erau beți?

  11. Am crescut cu aceasta durere, că părti din Romania sunt la Ucraina. De sudul Republicii Moldova , nu zice nimic? Nici de tinturile de la mare , din vremea lui Mircea? Ucrainianul Brejnev ne-a furat pe toti. Si acum suntem pusi in genunchj de ai nostri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger