AcasăPoliticaFost ministru, anunț categoric: „PSD nu va vota guvernul Cioloș, care este...

Fost ministru, anunț categoric: „PSD nu va vota guvernul Cioloș, care este o iresponsabilă pierdere de timp, din cauza lui Iohannis”

Fost ministru, anunț categoric: „PSD nu va vota guvernul Cioloș, care este o iresponsabilă pierdere de timp, din cauza lui Iohannis” (sursa foto: Facebook/Mihai Fifor)

Fostul ministru social-democrat al Apărării lansează săgeți atât în direcția președintelui Iohannis, cât și a fostei șefe de la Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre care s-a aflat că este nominalizată din nou pentru această funcție, de această dată în Cabinetul propus de către premierul desemnat Dacian Cioloș, numele acesteia figurând pe lista miniștrilor recent depusă în Parlament.

„România este astăzi campiona europeană a morților și a infectării COVID pentru că Ioana Mihăilă, cât a fost ministru al Sănătății nu și-a făcut DELOC datoria.

N-a făcut nicio pregătire pentru valul 4 al pandemiei”, susține, din start, deputatul PSD Mihai Fifor.

Parlamentarul social-democrat arată cu degetul și în direcția președintelui Klaus Iohannis, amintind de declarațiile șefului statului. „În România nu s-a testat și nu se testează masiv, ca în alte țări europene, pentru ruperea lanțului de contaminare, medicamentele antivirale eficiente lipsesc complet și farmacii și abia dacă se alocă cu țârâita în spitale.

România a ajuns țară calamitată medical unde OMS intervine pentru rezolvarea dezastrului sanitar și unde există un ”număr enorm de mare de decese evitabile”.

Pentru toată această catastrofă principalul vinovat este Iohannis, care în vară declara public că vaccinarea a fost un succes și ”practic am oprit pandemia””, susține Fifor, într-un mesaj transmis luni, 18 octombrie, pe Facebook.

Fifor: Au pus interesele lor politice mai presus de sănătatea oamenilor

Mai mult, social-democratul susține că „la fel de vinovați sunt și ministrul Sănătății Mihăilă și tot guvernul Cîțu, pentru că, în loc să vadă realitatea și să facă ce trebuie, i-au cântat în strună lui Iohannis și au pus interesele lor politice mai presus de sănătatea oamenilor”.

În tot acest context, deputatul social-democrat de Arad aduce la rândul său în discuție o temă invocată îndelung în ultima vreme din direcția partidului condus de către Marcel Ciolacu: cea a alegerilor anticipate. „PSD nu va vota guvernul Cioloș, care este o iresponsabilă pierdere de timp, din cauza lui Iohannis.

Soluția reală este un guvern de specialiști până la alegerile anticipate”, conchide Mihai Fifor.

Ciolacu: A venit momentul ca Iohannis să coboare printre români, să le vadă suferința

De altfel, zilele trecute, mai exact pe 14 octombrie, Marcel Ciolacu transmisese un mesaj menit să ajungă și în atenția președintelui, după desemnarea lui Cioloș premier.

„Desemnarea, în batjocură!, a lui Cioloș când românii nu mai au loc – nu doar în spitale, dar și în cimitire! – arată cât de rupt de realitate, cât de cinic și cât de lipsit de responsabilitate este Iohannis!

Aproape 400 de morți pe zi! După ce, în urmă cu trei luni, Iohannis spunea că a rezolvat pandemia. Dacă astăzi președintele ar fi față în față cu o familie care și-a pierdut un bunic, o mamă sau un copil, oare ce le-ar spune?? Tot că a învins pandemia??!

E prea mult! Cred că a venit momentul ca Iohannis să coboare printre români, să le vadă suferința, să le vadă lacrimile și, măcar în ultimul ceas, să ia o decizie corectă. Un guvern de specialiști apolitici, care să gestioneze pandemia și economia, până la organizarea alegerilor anticipate!”, scria, între altele, Ciolacu, pe aceeași rețea de socializare.

141 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger