AcasăPoliticaFost lider PNL: „Refacerea coaliţiei cu USR, o variantă înfundată”

Fost lider PNL: „Refacerea coaliţiei cu USR, o variantă înfundată”

Crin AntonescuFost lider PNL: „Refacerea coaliţiei cu USR, o variantă înfundată”

Refacerea coaliţiei între PNL şi USR este o variantă înfundată, este de părere Crin Antonescu. Cândva unul dintre cei mai importanți politicieni români, liberalul Antonescu susține acum că niciodată nu a văzut sau nu a simţit atâta ostilitate între două partide.

Fostul preşedinte al PNL crede că, şi refăcută „sub diverse presiuni”, coaliţia dintre PNL şi USR nu va rezista.

Se vorbeşte despre refacerea coaliţiei cu USR. Personal, cred că asta e o variantă înfundată. (…) Niciodată nu am văzut sau nu am simţit atâta ostilitate între două partide câtă există, de fapt, între PNL şi USR astăzi.

„Şi mă tem că, şi în ipoteza în care această coaliţie s-ar putea reface conjunctural, sub diverse presiuni, ea nu are cum să dureze (…) acolo, în interior, conflictele sunt fundamentale” – Crin Antonescu.

În al doilea rând, există răspândită masiv în rândurile Partidului Naţional Liberal – şi cred că pe bună dreptate – o îndoială majoră în legătură cu capacitatea actului de guvernare, actului de administraţie la partenerii posibili sau partenerii foşti din USR, vezi guvernarea anului 2016, vezi guvernarea recentă la Ministerul Sănătăţii, vezi experienţele aproape traumatizante de pe la primăriile Sectorului 1 din Capitală sau Primăria Timişoara ş.a.m.d.”, a afirmat Crin Antonescu, miercuri seară, la Digi 24.

Crin Antonescu îi ține partea lui Nicolae Ciucă

Fostul președinte PNL a susţinut că argumentul conform căruia cele două partide sunt ambele de dreapta nu stă în picioare, el afirmând că nimeni nu poate da un sigur element prin care USR să fie definit ca partid de dreapta.

Crin Antonescu a menţionat că Nicolae Ciucă este „o propunere interesantă, bună, dătătoare de speranţe” şi consideră că trebuie „să i se dea mai multă negociere pentru a explora variante”. Fostul liberal a precizat că nu l-a cunoscut pe Florin Cîţu, însă consideră că guvernul condus de acesta funcţionează.

author avatar
Andreea Vlad
261 afisari

3 COMENTARII

  1. Ne era dor de Mireille Mathieu ( Vadim Tudor dixit). Ne referim la cântăreață, nu la Crin.

  2. A desemnat pnl un general al armatei sa i dea mandat sa faca guv minoritar cu udmr agentii budapestei!!!!!nu e sublim!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger