AcasăPoliticaFlorin Cîțu se ascunde de Marcel Ciolacu. Pe cine a trimis în...

Florin Cîțu se ascunde de Marcel Ciolacu. Pe cine a trimis în locul său la votul de învestire a Cabinetului Ciucă

Florin CituFlorin Cîțu se ascunde de Marcel Ciolacu. Pe cine a trimis în locul său la votul de învestire a Cabinetului Ciucă

Guvernul Nicolae Ciucă primește joi, 25 noiembrie, votul de învestire în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

Noul președinte al Senatului, Florin Cîțu, lipsește însă de la votul de învestire a noului Executiv. Președintele PNL și-a delegat atribuțiile către vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, care va conduce ședința alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Politic, faptul că liderii celor două partide ar fi condus ședința de învestitură, ar fi însemnat un vot de încredere pentru Guvernul Ciucă, scrie stiripesurse.ro.

Cabinetul Ciucă, primul test în Parlament

Nicolae Ciucă urmează să fie votat joi în funcția de prim-ministru în Parlament, de larga majoritate PSD-PNL-UDMR-Minorități. PSD, PNL și UDMR au împreună 303 voturi, mult peste cele 234 necesare pentru învestire. În plus, coaliția de guvernare se așteaptă să beneficieze și de cele 18 voturi ale deputaților din grupul minoritățile naționale.

Miercuri, propunerile de miniștri din cabinetul Ciucă au primit fără nicio problemă avize favorabile în comisiile parlamentare, iar joi, de la ora 10.00, este programată ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru votul de învestitură.

După circa două săptămâni de negocieri, PSD și PNL au ajuns la un acord pentru a forma un guvern care va fi condus prin rotație, întâi de PNL, apoi de PSD din 21 mai 2023.

author avatar
Andreea Vlad
244 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger