AcasăPoliticaFlorin Cîțu s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen. Mesaj după discuțiile...

Florin Cîțu s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen. Mesaj după discuțiile cu șefa Comisiei Europene – VIDEO

Florin Cîțu s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen. Mesaj după discuțiile cu șefa Comisiei Europene (sursa foto: Facebook/Florin Cîțu)

Aflat în a doua zi a vizitei sale de lucru la Bruxelles, premierul Cîțu a avut deja întrevederi cu doi importanți lideri europeni: Ursula von der Leyen și Charles Michel.

Cea mai recentă întâlnire de pe agenda șefului Guvernului, descrisă drept ”excelentă”, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a premierului Florin Cîțu, a fost cea cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Guvernul României și Comisia Europeană sunt parteneri și lucrează împreună la toate problemele de pe agenda Uniunii Europene. Ne-am angajat să continuăm munca noastră pentru a opri pandemia. Salut conducerea Comisiei Europene în coordonarea eforturilor la nivelul UE privind campania de vaccinare”, sună concluziile transmise pe rețeaua de socializare, după discuțiile cu înaltul oficial european, derulate începând cu ora locală 11.30, conform programului anunțat de la Palatul Victoria.

Discuții și cu președintele Consiliului European

Prima întrevedere de pe agenda publică, de vineri, a premierului Cîțu a fost cea cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu care șeful Executivului român s-a întâlnit în cursul dimineții.

”Cei doi oficiali au avut discuții privind dosarele majore la nivelul Uniunii Europene, cu accent pe gestionarea crizei generate de pandemia de COVID-19, eforturile de relansare economică la nivel european şi agenda externă a Uniunii” și ”au fost de acord cu privire la necesitatea continuării eforturilor pentru o acțiune coordonată la nivel european ca răspuns la efectele pandemiei de COVID-19”, se menționează într-un comunicat al Guvernului, remis după întâlnirea pe care a avut-o Florin Cîțu, la Bruxelles, cu Charles Michel.