AcasăPoliticaFlorin Cîțu s-a apucat deja să cheltuie banii din PNRR, deşi nici...

Florin Cîțu s-a apucat deja să cheltuie banii din PNRR, deşi nici măcar n-au venit! Când vom încasa prima tranşă?

Ursula von der Leyen florin cituFlorin Cîțu s-a apucat deja să cheltuie banii din PNRR, deşi nici măcar n-au venit! Când vom încasa prima tranşă?

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în România pe 27 septembrie, semn că PNRR a fost aprobat, spune Florin Cîţu. Potrivit premierului, până la finalul anului va veni primul avans din PNNR.

Cealaltă veste bună este că din cei 48 de miliarde de euro din toate programele de dezvoltare, rezilienţă din Europa, 9,7 miliarde de euro sunt pentru transport. Aşa cum am spus, o sumă importantă se alocă României pentru transport”, a declarat, vineri seară, Florin Cîţu.

Prima tranşă din PNRR vine în noiembrie

Florin Cîțu a anunțat astăzi când vor veni și primii bani alocați României.

Banii vor veni, prima tranșă, la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie. Toți cârcotașii care au stat pe spate și au spus că nu se face, se face. Referitor la reforme, am pus totul în PNRR pentru că eu nu vreau să mai avem discuții. Vreau să văd eu acel partid care nu votează PNRR.

Chiar dacă am rămas la guvernare numai PNL și UDMR, ne-am ținut de program”, a declarat Florin Cîțu.

Nazare cere desecretizarea PNRR

Alexandru Nazare, fostul ministru de Finanțe, susține că forma finală a PNRR conține sute de condiții puse de către Comisia Europeană pentru ca România să primească banii.

Succesul negocierii PNRR nu e dat de simpla aprobare, ci mai ales de condițiile agreate. Corespondența cu Comisia Europeana, începând cu luna iunie, a fost secretizată pe motiv că erau negocieri in curs.

Atât timp cat premierul anunță furtunos aprobarea, nu văd de ce clauzele de atragere a banilor din PNRR să rămână secretizate”, a scris Alexandru Nazare pe Facebook.

Acesta susține că proiectul depus de țara noastră are un set mult mai mare de condiții de îndeplinit față de celelalte state membre pentru ca banii alocați de către UE să fie acordați țării noastre.

author avatar
Andrei Ștefan
237 afisari

1 COMENTARIU

  1. asa cum a ajuns ue si cum face legi cica pt unii cu conditii speciale cum zice stimabilul nu e decat o inginerie financiara care suge profituri pt o parte bineinteles aia consolidata si cu stea in frunte si fura pe altii pt ca si au pus pe functii oameni unsi de ei care vand ieftin propriii cetateni!!!!!!!!o utopie cu alte cuvinte care doar vinde demagogie !!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger