AcasăPoliticaFlorin Cîțu: "PNRR este aprobat pentru România". Când vor veni banii şi...

Florin Cîțu: „PNRR este aprobat pentru România”. Când vor veni banii şi unde vor merge

florin-cituFlorin Cîțu: "PNRR este aprobat pentru România". Când vor veni banii şi unde vor merge

Florin Cîţu a anunţat, vineri seară, că PNRR va fi aprobat pentru România înainte de finalul lunii septembrie. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va veni în 27 septembrie pentru semnarea documentului, a mai spus premierul, precizând că primii bani vor ajunge în România până a finalul anului.

Astfel, premierul a ţinut, practic, să se laude în faţa contestatarilor care erau sceptici că banii de la UE vor mai veni.

România primeşte 29,2 miliarde euro

Suma pe care ţara noastră o va primi, în total, este de 29,2 miliarde euro.

Doamna preşedinte von der Leyen şi-a anunţat programul şi va veni în România pe 27 septembrie.

PNRR este aprobat pentru România, aşa cum am spus, înainte de finalul acestei luni. Şi cealaltă veste bună este că din cei 48 miliarde de euro din toate PNRR din Europa, 9,7 miliarde sunt pentru transportul din România”, a declarat, vineri seară, Florin Cîţu.

Premierul a precizat că până la finalul anului vor veni primii bani.

Mai intră şi 50 de miliarde de euro

În 23 septembrie, România va semna Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 29,2 miliarde euro. Începe un capitol frumos pentru România, pe lângă bugetul european 2021-2027, care aduce în România 50 de miliarde de euro, mai avem la dispoziţie aceste 29,2 miliarde de euro, deci urmează un capitol frumos pentru România, cu resurse şi în acelaşi timp cu dorinţa de reforme, pentru că în PNRR sunt mai multe reforme decât există în programul de guvernare”, a declarat, la RFI, europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen vine la Bucureşti pentru semnarea PNRR, în 27 septembrie, conform anunţului făcut vineri de Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al Comisiei. Informaţii iniţiale indicau că vizita oficialului european are loc înaintea Congresului PNL, programat în 25 septembrie.

author avatar
Andrei Ștefan
277 afisari

10 COMENTARII

  1. Impostorul asta tinut de Iohannis in fruntea bucatelor,viseaza !!NU VOM PRIMI NIMIC ,CU CITU PRIM MINISTRU CU GUVERN MINORITAR! PNNRul a fost trimis la Bruxelles de un ministru USRplus,semnat si de alti ministri pluseristi:Nasui,Stelian Ion,Barna ca vice prim!! Cocotati pe cate 2-3 ministere,astia ai lui citu au luat-o razna langa superman…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger