AcasăPoliticaFlorin Cîțu, optimist în privința discuțiilor cu PSD și UDMR. Când ar...

Florin Cîțu, optimist în privința discuțiilor cu PSD și UDMR. Când ar putea avea loc votul în Parlament

parlamentFlorin Cîțu, optimist în privința discuțiilor cu PSD și UDMR. Când ar putea avea loc votul în Parlament

Premierul demis Florin Cîţu a declarat că Finanţele, Munca, Economia, Justiţia şi Sănătatea vor fi tema negocierilor de sâmbătă, 13 noiembrie, cu PSD și UDMR, după care să se înceapă o nouă rundă de discuţii pe ministere şi pentru funcţia de premier.

Cîţu a precizat că vrea ca săptămâna viitoare să aibă loc votul în Parlament, pentru noul guvern.

„Discutăm acele capitole unde nu am găsit încă o soluţie cu partenerii. Sunt capitolele Finanţe, Muncă, Justiţie, Economie, mai e puţin şi la Sănătate, cam acestea sunt”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, înainte de negocierile cu PSD și UDMR.

Neînțelegeri pe numele premierului

Întrebat dacă se va desfiinţa Secţia Specială şi dacă vor exista discuţii despre funcţia de premier, Cîţu a declarat că nu s-a ajuns la problema premierului şi că desfiinţarea Secţiei Speciale este parte din MCV.

„Vom discuta, ştiţi foarte bine că (Secţia Specială – n.r.) e parte din MCV, trebuie să găsim o soluţie, eu cred că toţi vrem să terminăm acele probleme din MCV pentru a adera la Spaţiul Schengen. Nu cred că cineva de la PSD vrea să ţină România în afara Spaţiului Schengen. În acest moment discutăm despre programul de guvernare, nu am ajuns la problema premierului. Haideţi să ne înţelegem pe programul de guvernare şi după aceea mergem mai departe”, a afirmat Cîţu.

PSD negociază pe sistemul fiscal

Despre introducerea cotei progresive de impozitare, Florin Cîţu a declarat că aceasta a fost prevăzută în programul de guvernare 2017-2019 al PSD, dar că nu a fost pusă în aplicare.

„Noi, când am preluat guvernarea în 2019, am preluat guvernarea după un program de guvernare 2017-2019 care avea în interior o cotă progresivă, nu a fost aplicată. M-am uitat iarăşi în acel program de guvernare, sunt aceiaşi oameni din echipa domnului Ciolacu. Speram că vom trece prin impozitul progresiv, nu a fost introdus, ceea ce arată pentru mine că nu este o soluţie bună. Dacă o voiau, o făceau atunci. Mai mult, am văzut estimări, am văzut ce a spus Comisia Europeană despre reforma fiscală pe care noi am introdus-o în PNRR şi spune foarte clar acolo, putem avea surprize pozitive cu venituri mai mari la buget.

Nu există, din punctul nostru de vedere, niciun argument pentru a modifica ceea ce avem acum. Sunt mai multe lucruri, pe partea de impozitare a microîntreprinderilor, pe partea de facilităţi, sunt lucrurile puse acolo, pe ani, ce se va întâmpla în următorii ani de zile, plus e-facturare care deja a intrat. Comisia Europeană a spus că pe baza acestor reforme să ne aşteptăm la venituri mai mari la buget. Nu există niciun argument astăzi pentru a schimba sistemul fiscal şi repet, acest sistem fiscal pe care îl propune astăzi PSD a fost în programul de guvernare 2017- 2019, nu s-a implementat, ceea ce mie îmi spune că nu se doreşte”, a declarat Florin Cîţu.

author avatar
Andrei Ștefan
204 afisari

3 COMENTARII

  1. Trebuie ca Stalin da Romania sa-si aranjeze apele in Germania, sa nu supere stapanirea cacare il conduce pe transul

  2. Ba, daca stii sa ne spui cum firmele romanesti care sunt infime ca pondere fata de cele straine platesc taxe la stat nouazeci la suta din ce se strange???!! In rest discuta cat mai poti in libertate!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger