AcasăPoliticaBREAKING! Florin Cîţu a demisionat de la conducerea Senatului. Cine va prelua...

BREAKING! Florin Cîţu a demisionat de la conducerea Senatului. Cine va prelua interimatul UPDATE

florin cituFlorin Cîțu nu mai apucă toamna la șefia Senatului! Cine îi va lua locul

Florin Cîțu își pierde puterile! Fostul premier va fi schimbat de PNL de la șefia Senatului. Senatorii liberali se reunesc miercuri, de la 09:30, într-o ședință de grup, unde vor decide să-l înlăture pe colegul lor din fruntea Senatului.

UPDATE 10.40: Florin Cîțu și-a depus mandatul din funcția de președinte al Senatului, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Florin Cîţu a declarat, miercuri, la sosirea la Senat, că nu ştia despre o schimbare a sa din funcţie. „Nu m-a sunat nimeni. Despre ce vorbim? Eu nu am această informaţie, preşedintele partidului nu m-a sunat, secretarul general nu m-a sunat”, a spus el. „Ştiţi foarte bine că aceste decizii sunt ale PNL, eşti preşedintele Senatului cu sprijinul Partidului Naţional Liberal”, a adăugat acesta.

Despre motivele schimbării, şi anume declaraţiile făcute, care au încălcat Statutul partidului, Cîţu a spus că ”sunt aceleaşi declaraţii de anul trecut, când candida împotriva lui Ludovic Orban”. ”Sunt aceleaşi declaraţii împotriva unor măsuri populiste, nu s-a schimbat nimic”, a afirmat el.

____________________________

Funcția ar urma să fie preluată interimar, până la sesiunea din toamnă, de unul dintre vicepreședinți, cel mai probabil de către Alina Gorghiu.

Cîțu, contre cu premierul Ciucă

Florin Cîțu a intrat în coliziune directă cu noul președinte al partidului, Nicolae Ciucă, după ce a pierdut șefia PNL. Cîțu a criticat constant politicile guvernamentale și a atacat frontal PSD, partenerul de coaliție al liberalilor.

Florin Cîțu a rămas luni și fără șefia organizației PNL Sector 3, pe care o conducea interimar.

Fostul premier Cîțu a fost impus de președintele Klaus Iohannis ca președinte al PNL la alegerile din august 2021, în urma unor alegeri pe care Ludovic Orban, concurentul său, le-a catalogat ca fiind trucate.

Alina Gorghiu va fi președinte interimar

Cîțu și-a pierdut însă rapid puterea după ce USR a decis să iasă din guvern ca urmare a demiterii ministrului Justiției, Stelian Ion, iar guvernul a picat în urma unei moțiuni de cenzură. PNL a acceptat, peste capul lui Cîțu, o coaliție guvernamentală cu PSD, iar Iohannis l-a numit în premier pe Nicolae Ciucă. Ulterior, Ciucă a preluat și șefia partidului în urma unor alegeri în care nu a avut contracandidat.

Șefia Senatului este singura funcție importantă care i-a rămas lui Florin Cîțu după ce a pierdut toate pozițiile din partid.

author avatar
Andreea Vlad
1.078 afisari

12 COMENTARII

  1. Îl debarca pe prost, sa fie învățătură de minte tuturor care îmbrățișează doctrina satanica globalista, când nu mai este folositor te arunca, ca pe, o măsea stricata

  2. ” Florinele”

    ” S-a stins viața falnicei Veneții”….cum bine spunea Marele Nostru MIHAIL EMINESCU. Pe 28 iunie 1883 Marele Ziarist ( si Mare Poet ) a fost luat cu forța, închis intr-un azil, torturat si asasinat la ordinele Alianței Israelite Universale.
    Atunci ca si acum „ei” dau Ordinele, iar slugile lor umile, plecate si criminale, le execută.

  3. gunoi de killer securist blestemat! dupa ce a indatorat si pe copii copiilor si a otravit milioane de oameni cu „sigur si eficient”, acum isi da demisia?!?! ce simplu e cand esti ginerele gubernatorului khazar isar-escu! le doresc famigliei acestor scule ordinare sa se bucure de tot ce au adunat in aceasta viata, ca e trecatoare, iar in cealalta, vesnica, sa planga si sa indure chinurile pe care le-au provocat aici tuturor victimelor lor. asa sa le ajute Dumnezeu ✝

  4. a fost adus special sa faca prapadul care l-a facut . acum si-a terminat misiunea si este adus(a ) alta mai dihai , gorghiu . macar catu mai stia cate ceva dar alina nici macar la vorbit nu e tare , acolo unde femeile sint specialiste .

  5. Are miliarde de euro in banci tot ce se fura merge la el in buzunare….ce mare chestie ca pleaca sa toace miliardele in Panama cu Ghita si Dorin Cocos

  6. DACÂ ALINA GORGHIU ESTE LA SENAT , IOHANIS VA PLECA IN 2 LUNI ISI VA DA DEMISIA SAU EA II VA CERE SA DEMISIONEZE

  7. S-au folosit de el pt a pune sub ascultarea de Johannis PNL-ul și a-l îndepărta pe Orban… Cîțu a fost idiotul util sau calul troian care a dat foc PNL-ului ca partid liber, devenind o marionetă a Vestului…

  8. && a plecat strambul,cocota azmericana,pispirica cu aia mica,
    oligofrenul cu capul mare si cu late de par din coada vacii,
    boul rumegus din smarcul perdeleului hot si flusturatic.

    $ hopa.hopa.vine marghioala satului,cu late blonde bopsite.
    cine-i,cine-i aratarea cu gura seaca si mocirloasa de minciuni.
    cum dracul sa-i ia pe liberali,-toti fosti pioneri si utecisti-toti si
    toate gaunosi si fara minte.ba,da,au mintea numai la furat,curva
    sarit,la minciuni,la excrocherii si la..sa se linga ei,cu ei,numai in
    interiorul partidului mincinos si fals.
    BA,FA,BA,FA, PLECATI LA JILAVA CELULA 666

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger