AcasăPoliticaBREAKING! Florin Cîţu a demisionat de la conducerea Senatului. Cine va prelua...

BREAKING! Florin Cîţu a demisionat de la conducerea Senatului. Cine va prelua interimatul UPDATE

florin cituFlorin Cîțu nu mai apucă toamna la șefia Senatului! Cine îi va lua locul

Florin Cîțu își pierde puterile! Fostul premier va fi schimbat de PNL de la șefia Senatului. Senatorii liberali se reunesc miercuri, de la 09:30, într-o ședință de grup, unde vor decide să-l înlăture pe colegul lor din fruntea Senatului.

UPDATE 10.40: Florin Cîțu și-a depus mandatul din funcția de președinte al Senatului, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Florin Cîţu a declarat, miercuri, la sosirea la Senat, că nu ştia despre o schimbare a sa din funcţie. „Nu m-a sunat nimeni. Despre ce vorbim? Eu nu am această informaţie, preşedintele partidului nu m-a sunat, secretarul general nu m-a sunat”, a spus el. „Ştiţi foarte bine că aceste decizii sunt ale PNL, eşti preşedintele Senatului cu sprijinul Partidului Naţional Liberal”, a adăugat acesta.

Despre motivele schimbării, şi anume declaraţiile făcute, care au încălcat Statutul partidului, Cîţu a spus că ”sunt aceleaşi declaraţii de anul trecut, când candida împotriva lui Ludovic Orban”. ”Sunt aceleaşi declaraţii împotriva unor măsuri populiste, nu s-a schimbat nimic”, a afirmat el.

____________________________

Funcția ar urma să fie preluată interimar, până la sesiunea din toamnă, de unul dintre vicepreședinți, cel mai probabil de către Alina Gorghiu.

Cîțu, contre cu premierul Ciucă

Florin Cîțu a intrat în coliziune directă cu noul președinte al partidului, Nicolae Ciucă, după ce a pierdut șefia PNL. Cîțu a criticat constant politicile guvernamentale și a atacat frontal PSD, partenerul de coaliție al liberalilor.

Florin Cîțu a rămas luni și fără șefia organizației PNL Sector 3, pe care o conducea interimar.

Fostul premier Cîțu a fost impus de președintele Klaus Iohannis ca președinte al PNL la alegerile din august 2021, în urma unor alegeri pe care Ludovic Orban, concurentul său, le-a catalogat ca fiind trucate.

Alina Gorghiu va fi președinte interimar

Cîțu și-a pierdut însă rapid puterea după ce USR a decis să iasă din guvern ca urmare a demiterii ministrului Justiției, Stelian Ion, iar guvernul a picat în urma unei moțiuni de cenzură. PNL a acceptat, peste capul lui Cîțu, o coaliție guvernamentală cu PSD, iar Iohannis l-a numit în premier pe Nicolae Ciucă. Ulterior, Ciucă a preluat și șefia partidului în urma unor alegeri în care nu a avut contracandidat.

Șefia Senatului este singura funcție importantă care i-a rămas lui Florin Cîțu după ce a pierdut toate pozițiile din partid.

author avatar
Andreea Vlad