AcasăPoliticaFlorin Cîţu nu e sigur dacă va fi premier, dar a trecut...

Florin Cîţu nu e sigur dacă va fi premier, dar a trecut deja la treabă: a anunţat programul de guvernare

Florin Citu Florin Cîţu nu e sigur dacă va fi premier, dar a trecut deja la treabă: a anunţat programul de guvernare

Florin Cîţu, numele pe care liberalii l-au promovat pentru funcţia de premier în viitorul Guvern, a anunţat că programul de guvernare al coaliţiei PNL-USR PLUS-UDMR va fi finalizat duminică, cel târziu luni.

Ludovic Orban a afirmat şi el că, în urma discuţiilor coaliției de guvernare, a fost definită arhitectura instituţională guvernamentală şi a fost definit modul de gestiune a poziţiilor de răspundere pe palierele doi şi trei ale guvernării.

Două treimi dintre capitolele de guvernare au fost deja agreate de echipele celor trei partide. Ne-am asigurat că sunt măsuri care pot fi implementate curând cu impact imediat pentru România.

Din estimările noastre, cred că terminăm mâine (duminică – n.r.) sau cel târziu luni şi apoi să avem un guvern învestit cât mai curând şi să putem să implementăm aceste măsuri„, a spus Florin Cîţu, preluat de Agerpres.

El a precizat că printre capitolele de negociere finalizate se numără Finanţele, Fondurile europene, Digitalizarea, urmând ca duminică se fie abordate teme precum Sănătatea şi Justiţia.

Au pus la punct şi relaţiile din interiorul coaliţiei

Fiind un guvern de coaliţiei, de asemenea, am discutat şi asupra detaliilor de funcţionare în interiorul Guvernului, în interiorul ministerelor, de miniştri, secretari de stat, preşedinţi de agenţii, de asemenea, am finalizat o orientare asupra modului în care urmează să fie definite poziţiile de rang doi şi trei din structura Guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte portofoliile viitorilor vicepremieri, Cioloş a precizat că acestea vor fi stabilite în momentul prezentării structurii Executivului.

Va exista o legătură între conţinutul programului de guvernare, unde aliniem programele de guvernare ale celor trei partide, şi ceea ce va face Guvernul la nivel de miniştri, de secretari de stat şi la nivelul acestor agenţii conduse de demnitari.

Vicepremierii, (portofoliile – n.r.) – vom stabili când vom prezenta structura Guvernului, mai trebuie discutat în partide desemnările de candidaţi de miniştri pentru portofoliile negociate„, a adăugat Dacian Cioloş.

Dan Barna a sigurat că s-au făcut progrese

Nimeni nu e pe deplin fericit, nimeni nu e pe deplin nefericit, suntem unde trebuie să fim la momentul acesta, progresele sunt semnificative.

Sperăm că mâine sau luni vom avea finalizat programul de guvernare şi vom constitui o coaliţie care într-adevăr să răspund aşteptărilor importante ale cetăţenilor”, a transmis Dan Barna.

author avatar
Andrei Ștefan