AcasăPoliticaFlorin Cîțu, nemilos cu liberalii înaintea votului pe moțiunea de cenzură. Cine...

Florin Cîțu, nemilos cu liberalii înaintea votului pe moțiunea de cenzură. Cine mișcă, dispare din partid!

Florin cituFlorin Cîțu, nemilos cu liberalii înaintea votului pe moțiunea de cenzură. Cine mișcă, dispare din partid!

Proaspăt ales preşedinte al PNL, premierul Florin Cîţu va merge, marţi, în faţa Parlamentului, pentru testul moţiunii de cenzură.

Cîțu se confruntă cu o largă majoritate care doreşte schimbarea Guvernului, formată din PSD, USR-PLUS, AUR. Acestora ar putea să li se alăture şi o parte din parlamentarii care l-au susţinut pe Ludovic Orban la Congresul din 25 septembrie.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a vorbit în cadrul ședinței Biroului Executiv Național al PNL despre moțiunea de cenzură și a spus că toți parlamentarii PNL vor fi prezenți în sală, dar nu vor vota. De asemenea, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a spus că orice parlamentar PNL votează moțiunea va fi exclus automat din partid, potrivit stiripesurse.ro.

Și PSD amenință cu excluderea

Pe de altă parte, Partidul Social Democrat a decis în ședința Biroului Permanent Național de luni ca toți parlamentarii săi să fie prezenți, marți, 5 octombrie, la ședința plenului reunit al celor două Camere, unde se va decide soarta Guvernului Cîțu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un semnal puternic parlamentarilor care fac parte din partidul pe care-l conduce. Acesta i-ar fi atenţionat pe social democraţi că îi va exclude pe toţi cei care lipsesc de la votul pe moţiunea de cenzură de marţi.

Cîțu, la un pas de demitere

Marţi, în plenul comun al Parlamentului, se va vota moţiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”, semnată de 157 de parlamentari social-democraţi. Senatorii şi deputaţii de la USR-PLUS şi cei de la AUR au declarat în repetate rânduri că vor vota moţiunea PSD.

PNL, alături de parlamentarii UDMR, adună doar 163 de voturi, mult sub necesarul de 234, pentru ca guvernul să nu fiedat jos. În tabăra celor care au depus moțiuni de cenzură – USR PLUS, AUR și PSD – sunt 280 de aleși. Ei vor decide soarta lui Florin Cîțu la Palatul Victoria.

author avatar
Andreea Vlad
731 afisari

4 COMENTARII

  1. Cutule, poate misti tu si dispari
    Tara nu te vrea ! Poporul ti-ar da-o prin gurita , sa-l simti

  2. Și dacă îi exclude din PNL care este problema, berbecule? Statutul de parlamentar nu-l poate lua, rămâne cu puțini parlamentari și în minoritate. Așa că, fă-ți bagajele și du-te taică departe, în codrii pe care îi revendici în zona Vâlcei. Dar nu uita să iei cu tine „liniuța”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger