AcasăPoliticaFlorin Cîțu, concluzii după vizita la Bruxelles. Campania de vaccinare anti-COVID, printre...

Florin Cîțu, concluzii după vizita la Bruxelles. Campania de vaccinare anti-COVID, printre temele discutate (VIDEO)

Florin CituFlorin Cîțu, concluzii după vizita la Bruxelles. Campania de vaccinare anti-COVID, printre temele discutate (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu s-a întors de la Bruxelles cu vești excelente. România va mai primi 2,4 milioane de doze de vaccin pentru imunizarea cetățenilor.

Șeful Executivului a precizat că a participat la discuții intense pe tema vaccinării în timpul vizitei sale la Bruxelles. Printre subiecte s-au aflat gestionarea pandemiei, programul PNRR și bugetul României.

„Unul dintre subiecte a fost lupta cu pandemia. În martie vom primi 2,4 milioane doze de vaccin, un milion de la AstraZeneca, 1,2 parcă de la Pfizer şi 230.000 de la Moderna. Începând cu aprilie, şi asta a fost concluzia discuţiilor cu doamna preşedinte (Ursula von der Leyen, n.r.), lucrurile vor demara şi mai rapid, rămânem la obiectivul de a avea, Uniunea Europeană, 70% din populaţie la sfârşitul verii sau începutul lui septembrie.”, a explicat premierul, sâmbătă, într-o conferință de presă.

Cîțu: „Am fost felicitați pentru cum a decurs vaccinarea”

Florin Cîțu a anunțat că „am fost felicitați pentru cum a decurs vaccinarea. Chiar dacă au fost unele sincope la început, acum totul este din ce în ce mai bine. Rămâne același țintă, la sfârșitul verii să avem 10 milioane de oameni vaccinați. România este pe locul trei în UE la vaccinare”, a declarat acesta.

„Modul în care a fost pregătită această campanie de vaccinare a fost foarte bun”, a mai spus şeful Guvernului, la Palatul Victoria. Florin Cîțu a mai spus că României i-au fost apreciate eforturile de a sprijini Republica Moldova în contextul pandemiei COVID-19.

Premierul Florin Cîţu s-a aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde a avut întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

author avatar
Andreea Vlad
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger