AcasăPoliticaFlorin Cîțu are soluția pentru reducerea deficitului bugetar: „Înțeleg că PSD este...

Florin Cîțu are soluția pentru reducerea deficitului bugetar: „Înțeleg că PSD este de acord”

Florin CituFlorin Cîțu are soluția pentru reducere deficitului bugetar: „Înțeleg că PSD este de acord” / foto: Ziarul Financiar

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a reacționat pe Facebook, după ce PSD a anunțat programul de guvernare cu care va merge la alegerile parlamentare din decembrie.

„Posibile vesti bune de la domnul Ciolacu.

Știți foarte bine că am acuzat public terorismul economic al PSD care a trecut pe bandă rulantă prin Parlament legi care cresc cheltuielile bugetare dar nu au sursă de finanțare și duc la creșterea deficitului bugetar. Așa se comporta grupările teroriste care vor să destabilizeze o economie. PSD intră in această categorie.”, a scris șeful de la Finanțele Publice, pe pagina sa de Facebook.

Liberalul Florin Cîțu susține că pentru a acoperi creșterea cheltuielilor din promisiunile social-democraților, o soluție ar fi ca social-democrații să își direcționeze subvenția primită de partid către bugetul de stat.

„Totuși, există o soluție.

Singura soluție pe care o avem acum de a finanța aceste cheltuieli fară să creștem deficitul bugetar este să transferăm subvenția pe care o primește PSD lunar de la buget către finanțarea cheltuielilor aprobate de PSD și care nu au sursă de finanțare.

Înțeleg că PSD este de acord. Ar fi singura decizie înțeleaptă a PSD!”, mai scrie Florin Cîțu.

Ce le-a promis PSD românilor

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a prezentat, miercuri, programul de guvernare cu care partidul său merge spre alegerile parlamentare, din decembrie.

Principalele promisiuni PSD înainte de alegerile parlamentare sunt legate de creșterea veniturilor populației și a economiei. Salariul minim brut țintă pentru 2024 este salariul minim european de 60% din salariul mediu. PSD promite un salariu mediu brut de 7.010 lei în 2024. Punctul de pensie ar ajunge la 2.340 în 2024.

Potrivit documentului prezentat de PSD, țintele programului de guvernare sunt o creștere economică de 4,4% pe an și un deficit sub 3% în 2024.

author avatar
Andreea Vlad